Преглед на печата

Живот за живот, пише в традиционната колонка на Новинар. Така както овчарят отделя от стадото толкова агнета, колкото може да си позволи, така е редно и човеците да похождаме към нещата, които ни разделят. Да отделяме време, средства и сили, колкото можем да си позволим, без да загубим стадото и смисъла.
На челно място Стандарт отбелязва как и къде министрите ще посрещнат празника. Дянков блажи, Миро – пости, оповестява заглавието на статията и допълва защо – Вицепремиерът ще гостува на банатските българи, а земеделският министър Найденов ще слуша песнопенията на бледите атонски монаси, тъй като ще посети Зографския манастир за храмовия празник.
По една минипенсия за всички пенсионери, съобщава 24 часа от първата си страница.
Темата на Сега е озаглавена „Съдът отмени най-важните за ГЕРБ изборни промени“ Подазаглавието подчертава кои са те – няма да има уседналост от 12 месеца, няма да има и електронно гласуване. По повод ротационното предстедателство на подкомисията за контрол на специалните разузнавателни средства, Христо Бисеров от ДПС съобщил пред журналисти, че миналата година министър Цветан Цветанов е използвал законовото си правомощие 142 пъти, което прави 3 пъти седмично издаване на заповед за послушване, уточнява Сега.
Монитор отделя внимание на решението на парвителството да се пребори с така наречените копърки. Статията е озаглавена „София слага 1.30 лева таван на такситата. Предложението на заместник кмета по транспорта на Столичната община Любомир Христов ще бъде гласувано до средата на месеца, уточнява изданието.
Водещата тема на Дума е във връзка с регулирането във висшите учебни заведения. Според Националната агенция за оценяване и акредитация, 40 на сто от преподавателите във висшите училища са като „хвърковати чети“. Обширни репортажи са посветени на сбогуването на хиляди в столицата с Иван Славков.
В навечерито на новия летен сезон, Новинар подчертава, че морската почивка това лято ще бъде с 20 на сто по-скъпа, но затова пък ще има повече място за лични плажни чадъри. Причина за поскъпването е писмо на финансовия министър Дянков, в което преди няколко месеца е предупредил концесионерите, че от началото на годината върху концесионните плащания ще се начислява 20 на сто ДДС.
Суперваканция юни и юли, студ разваля август, гласи водещото заглавие на Труд. Всекидневникът научил от БАН, че заради действието на тихоокеанското течение край Перу-„Ла Ниня“, лятото у нас щяло да бъде по-топло от миналогодишното, когато властваше „Ел Ниньо“. Още малко ще трябва да почакаме за хубаво време-до 20 май ще е неприятно, след това се задава климат като в тропиците, пише в Труд.
Монитор припомня, че заради празниците ще бъде усилен контролът по пътищата, но и споменава за жената, хваната с близо 5 промила алкохол в кръвта.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *