Преглед на печата

За първи път от десетилетия в Света гора посрещнаха Гергьовден без литийно шествие с чудотворната икона на свети Георги. 700 поклонници от всички краища на България останаха разочаровани. Решението процесията да се отложи за събота, когато в манастира ще има само 20-ина монаси, са взели гръцки духовници, твърдят присъствали.
в. „24 ЧАСА“: „Цяла България краде коли в София“
Столичната полиция следи три банди от провинцията, които идват в София, крадат коли и веднага си заминават. „От Пазарджик идва група, която краде джипове БМВ Х5 и Х6. Врачани отмъкват автомобили среден клас, а банда от Южна България прибира лимузини. Една група костинбродци вече арестувахме. Сигурно има и други, за които не знаем“, обяснява шефът на сектор „Автокражби“ в СДВР главен инспектор Димитър Машов.
в. „СТАНДАРТ“: „Балове Сваровски“
В камъни „Сваровски“ ще блестят абитуриентските балове. Тийнейджърките се отказват от скъпото злато и залагат на ефектните кристали. Цената на тежко колие е от 250 до 400 лв. Обеците са около 150 лв., а гривната към тях – до стотачка. Комплект от масивно злато излиза поне тройно по-скъпо, обясняват продавачите. Камъните „Сваровски“ са най-предпочитани за вграждане и при изработката на бижута по поръчка, коментира председателят на асоциацията на златарите у нас Димитър Алексиев.
в. „ТЕЛЕГРАФ“: „Затворът ражда женски семейства“
Женският затвор в Сливен ражда семейства. Пандизчийки, излежаващи тежки присъди, правят двойки, за да не са сами зад решетките. Връзките им продължават дори когато излязат на свобода. Вършат престъпления в тандем и се връщат заедно на топло. В момента зад стените на тюрмата има 6 такива семейства, разкри пред „Телеграф“ една от обитателките на затвора – 55-годишната Недялка Бойчева. Екип на вестника установи, че и в пандиза има йерархия. С най-висок „социален статус“ са крадлите, а с най-нисък – жените, убили децата си.
в. „МОНИТОР“: „Пестим по 220 млн. лв. на месец“
Домакинствата спестили 667 млн. лева само за три месеца
Спестяванията на домакинствата продължават да нарастват с рекордни темпове и през 2011 г. Само за първото тримесечие на годината българите са успели да скътат в банките 667 млн. лева, става ясно от паричната статистика на Българската народна банка (БНБ). Само през месец март домакинствата спестили 223,1 млн. лева. Новите депозити за февруари са в размер на 244,05 млн. лева.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *