Преглед на печата

Други всекидневници са поставили акцент от изследването на Националния статичестически институт върху това, че българите работят средно по 7 часа и 19 минути, а свободното им време минава пред телевизора или компютъра.
Първи ръст на потреблението у нас от 2 години насам, отбелязва КЛАСА, като се позовава на данните на Националния статистически институт. Добрите новини продължават с това, че другият двигател – износът, продължава да расте двуцифрено. Само за януари и февруари – с цели 55 на сто, пише вестникът.
„Реална опасност от още по-висока инфлация“, предупреждава ДНЕВНИК. Според данните на Националния статистически институт, растящите цени рекордно са надули оборотите в индустрията.
На първа страница на вестника е поместена  многозначителна снимка на възрастен човек, слизащ по стълби, а текстът гласи „Предизборно ухажване на пенсионерите“. Поводът е обявеното от министъра на труда намерение пенсионерите да бъдат компенсирани със 136 лева заради поскъпването на живота.
СТАНДАРТ е озаглавил темата за пенсионерските компенсации „Пенсии за море“. В подзаглавието изданието пояснява „Тотю уговаря финансист номер 1 за 136 лева бонус“. Интервюто на министър Дянков за изданието е под заглавие „Чакайте скоро лихвите да паднат“.
Темата на СЕГА –  „Кабинетът тихомълком въведе нови такси“, оповестява, че тарифите за издаване на акт 16 вече са по-високи. Без много шум и излишни обяснения правителството вдигна някои ставки и разшири обхвата на държавните такси, събирани при въвеждане в експлоатация на строежите, пише вестникът.
Челната новина за ДУМА е под заглавие „Делото срещу Масларова се срина“. Временната развръзка се дължи на това, че ключов свидетел по процеса срещу бившия социален минстър се е отрекъл от досегашните си показания.
Централната тема на МОНИТОР е почерпена от новия Наказателен кодекс, който предвижда затвор, ако натопим конкурент за работа. Причината за подобна мярка е, че все повече свободни позиции се заемат само след конкурси, но зачестяват случаите, когато някои от участниците разпространяват невярна информация за конкурентите, пояснява министър Маргарита Попова.
В 24 ЧАСА само като новина е отбелязано „Скриха убиеца от Симеоновград“. Става дума за 23-годишния Данаил Георгиев, който на Великден уби 6-ма души.
Прокуратурата проверява конфликт на интереси, съобщава ТРУД. Инспектори от „Гражданска въздухоплавателна администрация“, които издават лицензите на авиокомпаниите и следят за безопасността на полетите, летят като пилоти в същите тези компании. Това е едно от многото нарушения в авиационния регулатор, установени от Инспектората на Министерството на транспорта, допълва вестникът.
ТРУД публикува снима на три вече бивши стюардеси от авиокомпания „България еър“, онеправдани по възрастов признак. Текстът под снимката им е  „За женския чар възраст няма“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *