Преглед на печата

Половината от централните всекидневници пък информират, че от следващия месец ще бъдат осигурени европари за саниране на панелни блокове.
„Пращат в пенсия Христина Митрева“, съобщава на първа страница Стандарт. Това е намекнал премиерът Борисов пред представител на изданието. Стандарт съобщава за 173-ма измамени, които платили за почивка на остров Майорка, но туроператорът взел парите, без да осигури пътуването и престоя им.
„Човекът с пачките“ на Масларова – заплашван, отвличан и пребит, пише 24 часа днес. Става дума за свидетеля по делото срещу бившия социален министър, който се отказа от първоначалните си показания.
24 часа помества свое разследване на тема: „Най-мръсната тайна на българското колбасарство разкрита – от 10 кг месо се получава 15 кг филе чрез специална машина“. От Агенцията по храните обясняват, че това не е забранено.
Правозащитникът Йонко Грозев, в интервю за Труд, обяснява, че съдът в Страсбург иска от много години съдопроизводството у нас да се ускори. От Труд научаваме, че знаменитите музиканти от „Пинк флойд“ ще издадат свои записи от таен архив, а актьорът Хю Лори, прочул се с ролята си на д-р Хаус, обявява, че осмият сезон на едноименният сериал вероятно ще е последен.
Вестник Сега информира от първа страница „Задръствания ще ознаменуват пуска на магистрала „Люлин“. От пътната агенция обясняват, че вероятно в неделя, 19-километровата магистрала ще бъде отворена за движение, но вливането на трафика в София не е уредено добре.
Председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова обещава в интервю за Сега, че гафът с декларациите за беработни няма да се повтори.
Република излиза със свое разследване на тема „Черна борса на талони за мотори“. Засилените проверки на КАТ по пътищата са предизвикали истински бум в търговията с документи за нерегистрирани мотори превозни средства.
Водещото заглавие на Пари е оптимистично „Фирмите отново започнаха да купуват автомобили“. Лизинговите схеми с остатъчна вноска са новият хит, който носи увеличение в продажбите на дребно, добавя вестникът.
Още едно оптимистично звучащо заглавие – в Класа на първа страница – „Компании вече осигуряват гаранции за размразяване на имотни проекти; ценовите промоции ще движат пазара“.
Главният съветник към парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм Валентин Стоянов помества коментар в Новинар на тема: „Колко енергийно зависими сме всъщност“ Той цитира официални данни на Европейския съюз, които показват, че нашата енергийна зависимост е под средната за общността.
Монитор обявява: „Партията на Яне се разпада“. Регионални структури на РЗС излизат от формацията. Водещото заглавие на Монитор е „Депутати проверяват държавния глава, нищят кой е плащал ловните му излети“.
Дума също има свое разследване днес, от което става ясно, че отново има опити за далавера, със спортни имоти.
Класа разказва в репортаж за селата около металургичния комбинат „Кремиковци“. Жителите им се надяват, че след продажбата му ще бъде възстановено част от производството, за да имат отново работа.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *