Преглед на печата

Милионерите в България продължават да се множат – само от януари до март частни лица са открили нови 25 банкови влога, всеки от които къта над 1 млн. лева. Така личните депозити с по седем нули вече са 479, става ясно от данните на БНБ. Общата сума на влоговете е 1,213 милиарда лева. Това е 40 милиона ръст в сравнение с края на миналата година.“Как ние ще спасим света“Светът чу и разбра тревогите на премиера Бойно Борисов!Китайци и йорданци поискаха да обработват пустеещите български ниви. За китайците знаехме, че са много работливи, но арабите уж го караха яваш-яваш…Явно много ги е страх от предсказанията за световен глад. И явно никъде другаде по света не е останала неизползваема земя, като се изключат пустините, океаните, джунглите и двата полюса.
 
в. „24 ЧАСА“ „“В петък, 13-и, спасиха бебе, износено в черния дроб“Майката отишла на доктор чак в 7-ия месецДраматична извънматочна бременност приключи с успешен край и здраво момиченце в столичния „Майчин дом“ навръх фаталния петък, 13-и.27-годишната Албена Маринова от Брегово първо не искала бебето и бойкотирала всякакви лекари. Преди 2 седмици обаче отишла по принуда, защото почувствала нетърпими болки. Видинските лекари се усъмнили, че бебето не е в матката, а в корема на жената, и я пратили в София.в. „СТАНДАРТ“ „Спасиха бебе беглец“На петък 13-иУникалната извънматочна бременност влиза в учебницитеИстинско чудо спаси бебе на петък 13-и. Новороденото седмаче ще влезе в учебниците по медицина. Лекарите от „Майчин дом“ откриха бебето беглец в корема вместо в матката. Плодът е бил разположен между черния дроб и червата. Такова раждане се случва веднъж на 20 години, коментираха лекарите. А шансът бебето да оцелее е едно на един милион. „Брат на император в “Св. Апостоли”“Гробът на брата на византийския император Андроник – Анастасий Палеолог, бе открит вчера в църквата „Св. Апостоли“ на нос Скамни в Созопол. Археолозите от екипа на доц. д-р Кристина Панайотова попаднаха на находката вдясно от олтара на храма. Това е знак, че мъртвецът е бил от знатен произход. За това говори и плочката на гърдите му.

в. „НОВИНАР““Очаква ни поскъпване на лекарствата“Покачване на цените на повечето лекарства очаква всички държави членки на ЕС. Това ще случи, след като беше приета директивата за фалшифицираните лекарства. С нея ще се въведе изискването голяма част от легално произведените медикаменти да имат на опаковките си защитен стикер, който ще доказва, че лекарството не е фалшиво.Лепенката ще бъде двуизмерна, като в нея ще се съдържа произволно даден сериен номер, номер от единния регистър на лекарствата на всяка страна членка, както и срокът на годност на лекарството.“Българин обезглави с мачете британка в Тенерифе“Обезумял българин закла в петък британска гражданка с мачете под ужасените погледи на туристи на испанския остров Тенерифе. Сънародникът ни нападнал 60-годишната жена в оживен търговски център около 10,25 ч сутринта, отрязал главата й и побягнал от магазина с нея.

в. „ДУМА““ГЕРБ продава НДК на парче“Хората на Борисов обаче си запазват двата етажа с партийната централаГЕРБ се готви да разпродаде НДК парче по парче, става ясно от новия устав на двореца, който миналата седмица бе преобразуван екстремно от правителството в ЕАД. Хората на Бойко Борисов са се забързали най-много с административната сграда – ПРОНО, коментираха запознати. Те обаче допълниха, че е доста странно как ще се продаде сграда без два етажа. Това се налага, тъй като гербаджиите са решили да си присвоят 16-и и 17-и етаж от сградата на ПРОНО. Точно на тези два етажа е разхвърляна централата на партията.“Брутално“Първият опит беше неуспешен. Не бяха се подготвили добре. Но обикновено при тях така става. За ГЕРБ иде реч. Опитаха се, елементарно при това, да разпродадат НДК. По-дивашки от най-дивашката приватизация по времето на Иван Костов. Не им се удаде. Ловнаха ги. Но апетитът им не секна. Преди десетина дни, по терлици и със скоростта на светлината, трансформираха собствеността на Националния дворец на културата в ЕАД. Тогава в ДУМА написахме, че това е първата стъпка към бъдещото разпарчетосване и разпродаване на символа на българската култура. И попитахме възможно ли е и това да  направят  управляващитев. „СЕГА““България е сред най-бавно излизащите от кризата в ЕС“Българската икономика излиза по-бавно от кризата от другите страни от Европейския съюз. През първите три месеца на годината нейният ръст е едва 0.4%, докато средният за съюза е 0.8%. Това сочат данните на Националния статистически институт (НСИ) и Евростат. Икономистите смятат, че това е сигнал, че не може да се разчита единствено на износа за възстановяването на родното стопанство.„„Уикилийкс“: Велчев иска от съда присъди без доказателства“Гл.прокурор Борис Велчев е имал намерение да се договори със съда за осъдителни присъди на базата на недостатъчни доказателства на 20-30 от най-високопоставените лидери на престъпни групировки. Това пише в грама от 2006 г. на тогавашния американски посланик Джон Байърли. Документът изтече в „Уикилийкс“ и бе публикуван в „Биволъ“.
 
в. „ТЕЛЕГРАФ“ „На 4 дни нов милионер“84 нови милионери се появиха у нас за една година. Това означава, че на всеки четири дни е изниквал по един нов богаташ със седемцифрен депозит в банка, сочи статистиката на БНБ към края на март. Броят им възлиза вече на 479 души. Богаташите кътат средно по 2,5 милиона лв. в банките. Общото им имане на депозит в трезорите възлиза на 1,21 млрд. лв. В същото време средният българин има по 110 лв. в банка. 
в. „МОНИТОР““Батерия на покрива измества парното“ПРИЕМАТ СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН СРЕЩУ ПРОМЕНИТЕ В КЛИМАТАЕнергия от вода и слънце намалява сметките с 40%Слънчеви батерии на покривите ще изместят парното и другите традиционни начини за отопление на българите. По тази идея екоминистерството ще работи още от догодина, поясни пред „Монитор” министър Нона Караджова. Колекторите ще осигурят независимост на хората в блоковете, като в същото време ще намалят разходите им за отопление с 30-40%, пресметнали експертите в МОСВ. Еврокомисар Кони Хедегор, която отговаря за действията по климата, вчера обсъди с шефове на екоминистерството изпълнението на Пътната карта за постигане на нисковъглеродна икономика

Финанси
 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *