Преглед на печата

„Първа цяла магистрала!“, възкликва Труд на фона на панорамна снимка на съоръжението. „Откриха магистрала „Люлин“ в срок“, отбелязва вестник Класа. „Перник на 10 минути от София“, пише Стандарт и допълва: „17 хиляди коли ще минават по „Люлин“ всеки ден“, „Не ми чупете мантинелите, заръча премиерът на шофьорите“, „Пътят е прекрасен, Германия успя с магистрали, хвали ни еврошеф“. Според вестник Пари новата автомагистрала просто измества задръстванията. Дума съобщава, че селата в близост до автомагистрала „Люлин“ заплашват с протест на 25 май заради щетите, които е нанесъл строежът на аутобана.
„Полицаи блокираха протест“, пише вестникът на първа страница по повод опита на протестиращите срещу високите цени на горивата да стигнат до магистрала Люлин малко преди официалното й откриване.
„Бутат 20 сгради убийци в София“, пише Стандарт като цитира заместник-кмета Ирина Савина, ден след като рухнал балкон уби младеж и рани тежко две девойки. Вестникът посвещава две страници на инцидента. В интервю за 24 часа главният архитект на София Петър Диков обещава съд за собственици, които не поддържат имотите си. „Общината не може да провери парапетите и да принуди хората да оправят сградите си“, казва Петър Диков.
Челната публикация на Сега е озаглавена „Една боя и 57 други задачи спъват България за Шенген“. Под заглавие „Положението е безнадеждно, светлина няма“ вестникът публикува мнения от форума си за обедняването на България. „Всеки втори по света се опасява от инцидент с атомна централа.
В България се притесняват 26 на сто от населението, или двойно по-малко, отколкото средно в света“ – това показва проучване на „Галъп интернешънъл“, с което можете да се запознаете във вестник Класа.
Дневник помества интервю с еврокомисаря по екологичните въпроси Кони Хедегор. „Заблуда е, че ядрената енергия е много евтина, а от възобновяеми енергийни източници – много скъпа“, казва еврокомисарят.
Труд помества интервю с лидера на БСП Сергей Станишев, озаглавено „ГЕРБ протяга ръка към ДПС“.
В интервю за Стандарт лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заявява: „Ако Борисов стане президент, Октоподът ще превземе държавата“.
В публикация, озаглавена „Дянков на ръка от Борисов и нов пост“, 24 часа пише, че финансовият министър е един от малцината, които безпроблемно могат да застанат начело на правителството, ако Бойко Борисов се отправи към президентския пост.
„Двойкаджиите атакуват вузовете. Слабаци свалят летвата на зрелостния изпит“, пише Монитор на първа страница по повод утрешната матура по български език и литература.
Труд съобщава за проект, според който от догодина и втората матура ще е без право на избор. Тя ще се определя според профила на училището или паралелката и ще е еднаква за всички в класа.
„Спират мобилните телефони в училище“, пише Новинар на първа страница. „Радиацията от безжичната интернет връзка влияела на мозъка на подрастващите“, допълва изданието.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *