Преглед на печата

Въпреки думите на премиера, че ще предприеме процедура по отраняването й, доброволното подаване на оставка е единственият начин мандатът на Христина Митрева да бъде прекратен предсрочно от парламента, посочва изданието.
Цветан Цветанов вреди на съдебната система, защото с поведението си сериозно нарушава върховенството на закона. Това са част от заключенията на Европейската асоциация на съдиите, отбелязва Дума. Тази линия на поведение увеличава без причина и без това силното обществено недоверие към съдебната система, твърдят експертите.
Чуждите компании са изтеглили 363 млн. евро от България през март, двойно повече спрямо същия месец на миналата година, пише Класа, като цитира данни на БНБ. Според статистиката, от началото на годината до края на март в страната реално не са постъпили инвестиции.
Цветелина Бориславова купи нова банка, отбелязва Труд. Бившата шефка на СИБанк се пребори за мажоритарния дял в Българо-американската кредитна банка в конкуренция с фонд, управляван от бившия министър в два кабинета Николай Василев, отбелязва вестникът.
Бориславова се завърна изненадващо в банковия бизнес, коментира Пари, като добавя, че цената засега не е известна, но вероятно става дума за стотици милиони евро.
Майките в Южна България, неправомерно получили обезщетения за гледане на дете от 1 до 2 години след настаняването му в ясла, ще връщат по-малко пари на НОИ, отколкото родители в Северна България, допуснали същите нарушения, отбелязва Сега. Причината е разлика в изчисленията, като двойният стандарт, според НОИ е съвсем законен.
Електронни апарати менте за измерване на кръвно могат да докарат мозъчен удар, алармират кардиолози, цитирани от Монитор. Грешните данни могат да доведат дотам, че хората да вземат хапчета вместо за повишаване за понижаване на кръвното и обратно.
Нова професия срещу измами при продажбата на коли втора ръка брани българските потребители, пише Новинар. Основната причина потребителите да се възползват от услугата е страхът, че ги лъжат за състоянието на превозното средство, което искат да купят.
Внезапно вчера спря издаването на европейски здравни карти в цялата страна, пише 24 часа. Заповедта за това била на Националната здравноосигурителна каса, откъдето посочват, че е обявена процедура за нов изпълнител, който да изготвя картите. Засега от касата не се ангажират с ясни срокове за приключването й.
Либийци и египтяни са окупирали администрацията в Европа и заради това българи, румънци и сърби не могат да се доредят до работа, алармира Стандарт. В много от секторите като строителство, хотелиерство и ресторантьорство, в които най-масово са заети българите, собствениците предпочитали да наемат хора от страни извън Евросъюза, заради по ниските им изисквания към заплати и условия на труд.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *