Преглед на печата

„Държавата не трябва да издържа младежи, които не желаят да работят за нея, а отиват в чужбина“, смята премиерът. „Бойко връзва висшистите в родината“, гласи заглавието на първа страница на „Република“, който в друга публикация отбелязва, че 100 лекари дневно подават молби за работа в чужбина.
„Труд“ извежда призива на Бойко Борисов да изнасяме висшисти като футболисти, при които и клубовете печелят. „Премиерът препоръча да се спре изтичането на мозъци от България“, пише „Новинар“. „Бойко Борисов иска да търгуваме със студенти“, гласи заглавието на първа страница на „Дума“. По същата тема е и коментарната колонка на вестника, озаглавена „Разбити илюзии“. „456 хиляди българи са готови да емигрират веднага, ако имат възможност. Половината от тях не искат никога повече да живеят в България. Това установи проучване на БАН“, съобщава „Дневник“.
Под заглавие „Образование на килограм“ изданието отбелязва, че кабинетът е подсигурил места за всички в университетите. „Продаваме студенти като Бербатов. Висшистите да работят у нас 5 години след дипломиране, обмисля властта“, пише „Стандарт“.
Под заглавие „Далчев! Кой е той?“ вестникът предлага подробна информация за вчерашната матура по български език и литература. „Стихотворението „Книгите“ изненада лошо тийнейджерите“, констатира изданието. Самият тест от матурата можете да намерите в днешния брой на вестник „Труд“, където са дадени и верните отговори. „Атанас Далчев разплака зрелостниците“, отбелязва и „Монитор“. Водещото заглавие на първа страница е „Тапията за висше в комплект с работно място“. „Облекчават приема на чуждестранни студенти“, отбелязва вестникът.
„Едва 25 на сто от добавената стойност в икономиката ни идват от иновации“ е заглавието на първа страница на вестник „Класа“. „Кръвните проби, които се вземат при изследване на пияни шофьори, може да отпаднат и да се заменят с изследване с технически средства“ – това съобщава в интервю за „24 часа“ заместник-директорът на Охранителна полиция комисар Алекси Стратиев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *