Преглед на печата

Депутатите запразниха, парламентът зацикли. Вестникът се спира и на инцидента на кола на НСО при посещението на президента Първанов в Кърджали.

в. „24 Часа”
„Идат изпити, а училището е между другото”
Май е най-късият учебен месец. Освен почивните дни ща 1 май, Гергьовден и 24 май децата са наградени и с множество други неучбни дни – заради изпращане на абитуриентите, матурите на зрелостниците, „малките“ матури (външното оценяване) на четвъртокласниците и седмокласниците. Я им се съберат 10 дни учене, я не.
Хлапетата са доволни от това – като няма даскало, е шапка на тояга.
Обаче така не им помагаме. Тези от средния курс точно сега не трябва да забавят темпото, защото им предстои да поправят оценки – 15 юни наближава. Прекалено многото неучебни дни са особено вредни за седмокласниците. В края на месеца освен на външно оценяване ще се явят и на изпити за т.нар. елитни гимназии. Трябва да използват времето максимално – за консултации с преподавателите, за допълинтелни изпитвания, с които да „напомпат“ успех, който им е нужен за добър бал. Вярно е, че използват времето, в което не ходят на училище, за да тичат по частни уроци. Което е още едно доказателство, че те успешно изземват функциите на държавното образование.
В. „ КАПИТАЛ”
„Волен Сидеров предизвика бой пред джамията в София”
Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров начело на група с привърженици на партията предизвикаха бой пред джамията в центъра на София „Баня Башъ“. В петък по обед те организираха митинг „срещу високоговорителите“ й и се опитаха да провокират молещите се мюсюлмани, като хвърляха по тях камъни, бутилки и яйца, а после и подпалиха килимчетата, върху които бяха вярващите
„Конституционният съд позволи вот на недоверие веднага”
РЕШЕНИЕ Конституционният съд (КС) отмени текстове в правилника на парламента, които забраняваха да се внася вот на недоверие към кабинета шест месеца след като правителството е получило вот на доверие по съответната тема. След това решение опозицията може да поиска оставката на Министерския съвет незабавно.

В. „ СЕГА”
„Вежди Рашидов прати ДАНС в театрите”
Културният министър Вежди Рашидов повика ДАНС и прокуратурата на помощ на театралната реформа. Той се усъмнил, че някои театри и опери мамят с продадените билети, за да източат неправомерно държавната субсидия. Министърът е изчислил, че хитростите струват на бюджета няколко милиона лева.
„МВФ предупреди Дянков да овладее дефицита”
Изключително важно за България е да задържи бюджетния си дефицит на планираното ниво от 2.5%, за да избегне наказателна процедура от Европейската комисия. Това заяви ръководителят на мисията на МВФ за България Катриона Пърфийлд след края на поредната визита на фонда у нас. Според емисарите удържането на преразходите на това ниво е постижимо, но препоръчаха Дянков да обърне сериозно внимание на разходите в бюджета.

В. „МОНИТОР”
„Катаджиите на въртележка”
За да намалят риска от корупция на местно ниво, изпращат униформените да наказват нарушители в съседни градове
Катаджии от по-малките градове ще започнат да си сменят местата на ротационен принцип с колегите от съседните населени места. Това е една от мерките за справянето с риска от корупция, която ще бъде заложена в следващите акции на „Пътна полиция”.
„Депутатите скъсани на матурата”
Народни избраници не знаят как се пише министър-председател
Обещават „Шъ бъди!”, измислили думата „входиране”
Много депутати  во главе с министър-председателя нямаше да изкарат матурата по български език, на която се явиха зрелостниците във вторник. Това става ясно от проучване за политическата реч, направено от преподаватели по българска филология в Софийския университет и студенти. Те са провели анкети с 5 тестови въпроса за правописни норми сред 10 народни представители от различни партии. Когато на матурата се паднат подобни въпроси, абитуриентите ги считат за лесни, защото такива неща се учат още в 8 клас, разказаха филолозите.

В. „ТЕЛЕГРАФ”
„Махат шефка в земеделието”
Шефката на Селскостопанската академия Светла Бъчварова ще бъде отстранена от поста, обяви земеделският министър Мирослав Найденов.
„Полша ни даде рамо за Шенген”
Твърда подкрепа на Варшава за присъединяването ни към Шенген получи премиерът Бойко Борисов от полския си колега Доналд Туск.

В. „ДУМА”
Сидеров с кървав щурм в джамията в София
С кърваво меле приключи опитът на “Атака” да щурмува джамията “Баня Башъ” в центъра на София вчера. Националистите бяха планирали протест срещу високоговорителите на храма, който обаче прерасна в замеряне с камъни, палене на молитвени килимчета, ранени атакисти, мюсюлмани и полицаи.
БАН иска спешно 20 млн. лв. срещу фалита
Ректорът на СУ проф. Иван Илчев написа убийствено писмо до министрите Дянков и Игнатов
Ако парламентът и правителството не вземат спешни мерки за преразглеждане на бюджетната субсидия на БАН и отпускане на допълнителни минимум 20 млн. лв., БАН е обречена на фактическа ликвидация.

В. „НОВИНАР”
Кървав сблъсък между „Атака“ и молещи се мюсюлмани
Центърът на столицата се превърна в сцена на кървави сблъсъци между последователи на „Атака” и мюсюлмани, събрали се на петъчна молитва. В петък от националистическата партия се събраха на протестен митинг срещу високоговорителите на джамията Баня Башъ.
Българските политици не умеят да говорят
Българските политици ни заливат с диалектни думи от парламентарната трибуна и екрана. Това стана ясно на пресконференцията „Как(во) говорят българските политици?”, организирана от студенти и преподаватели по българска филология от СУ „Св. Климент Охридски”.

В. „СТАНДАРТ”
Волен пали фитила
Бой с разбити глави пред столична джамия
Волен хвърли „Атака“ срещу столична джамия. В мелето пред „Баня баши“ се проля кръв, а полицията не успя да спре боя с яйца и камъни.
Атакисти рязаха фесове, гориха килими, 11 ранени след мелето
Камъни и яйца летяха към мюсюлманите, те отвръщаха с аплодисменти
В кървава баня се превърна митинг на „Атака“. От уж мирния протест срещу високоговорителите на джамиите хората на Волен Сидеров направиха истинско меле, в което пострадаха 11 души.

В“ „7 дни Спорт”
ЦСКА сваля гащи и в Пловдив
Радуканов излиза с Четката и Славчо срещу Локо (Пд)
ЦСКА ще удари рамо на Локомотив (Пд) в битката за Европа. След като подариха точка на гладниците от Пирин в борбата за оцеляване, червените ще си дадат свободно и на Лаута. Там Локото драпа със зъби и нокти за четвъртото място, което може да прати отбора в Лига Европа.
Гонзо и Радуканов най-после треньори
Двамата извеждат Левски и ЦСКА като курсисти за лиценз „Про“
Георги Иванов-Гон-зо и Милен Радуканов най-после получиха права да водят Левски и ЦСКА в „А“ група. Това стана вчера, след като двамата бяха допуснати в курса за добиване на лиценз „УЕФА – Про“

в. „Атака”
Побоят над българите е бил подготвен от ходжите
Българското търпение към мюсюлманската наглост свърши!
От години мюсюлманската сган в София устройва ежедневни  провокации със звуковия терор на джамията „Баня Баши“ и нагло натръшканите по тротоарите около нея мухаджири (имигранти-завоеватели) в България. Вчера наглостта им мина дори границите на пословичното българско търпение.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *