Преглед на печата

Особено ако досега винаги ти е носил дивиденти и никога не се отразявал пагубно на политическата ти кариера. Ако пък изпадаш от голямата политика, не ти остава нищо друго, освен да играеш ва банк. За Волен Сидеров това означава да смени скъпото сако с черното кожено яке, да си върне втренчения поглед и да започне с провокации – словесни и физически, националистически лозунги, истерични крясъци. Последните няколко седмици Сидеров промени поведението си също така изведнъж, както след парламентарните избори от краен националист се преобрази в „лоялен“ коалиционен партньор без портфейл на ГЕРБ и стана част от управляващото мнозинство.
Вестник 24 часа
Борисов към БСП: Да не сте на власт е най-голямо наказание за вас, пише „24 часа“. „Безпощадно, означава за мен никога да не ви допуснем повече на власт. По-голямо наказание за вас от това няма“. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на петъчния парламентарен контрол. Така той в отговор на въпрос на народния представител Георги Божинов от Коалиция за България по повод изказването му на 14 май на конгреса на репресираните, че „трябва да сме безпощадни към БСП“. Думите му бяха посрещнати с ръкопляскания и ставане на крака от представителите на ГЕРБ.
Скрита камера улови: 1000 лв. струва похвала от Васа Ганчева, съобщава „24 часа“. Васа Ганчева пише похвални поръчкови статии срещу 500 лева. Пазарлъкът тръгва от 1000, но накрая тв критичката скланя да вземе половината. За три броя с добри думи. Първите вече са налице. Вижте вестника, в който списва рубриката си „С вас е Васа“.
Вестник Труд
„3 в 1“ – неочаквано добра комбинация? Питат се в „Труд“. В нормална държава 5 месеца преди президентските избори кандидатите за поста отдавна биха били не само известни, но и във вихъра на ожесточена предизборна надпревара, започнала поне 1 година преди това! Така беше и в България в годините на прехода. Парадоксално, но 12 години след края на прехода и 4 години след приемането ни в Европейския съюз нормалността в българската политика намалява!? Подобно е и положението в повечето общини – кандидатите за кметове на основните политически сили все още са тайна за обществеността. А хората имат право на информация.
Вестник Стандарт
Депутатите осъдиха Волен, съобщава „Стандарт“. Парламентът осъди „Атака“. За първи път всички групи в Народното събрание гласуваха единодушно декларация срещу действията на националистите пред софийската джамия „Баня Башъ“ миналия петък и опитите за подкопаване на етническия и религиозен мир в страната. Документът бе внесен от ГЕРБ, Синята коалиция, БСП и ДПС и бе приет единодушно.
Бербо разцепи кабинета. Часове преди финала на Шампионската лига между колосите „Манчестър Юнайтед“ и „Барселона“ министрите се разделиха на два лагера. За отбора на Митко Бербатов ще викат финансист номер 1 Симеон Дянков, колегите му Росен Плевнелиев и Ивайло Московски. Опозиция пък ще го играе аграрният шеф Мирослав Найденов. Той ще стиска палци на „Барса“. В неговия лагер мина и големият син на Плевнелиев, който също ще подкрепя испанците. Цял ден не издаваше фаворита си премиерът Бойко Борисов. Депутатите дори залагат за кого ще вика Генерала. „Ще подкрепям „Манчестър Юнайтед“, заяви за „Стандарт“ премиерът сноши. За мача на годината в Лондон са вече бащата, майката и братът на Бербо, а дядото студи ракия в Марикостиново.
Вестник Монитор
Тровят ни с електронни цигари менте, алармира „Монитор“. За продажбата им не се изисква разрешително от Изпълнителната агенция по лекарствата, нито регистрация в бившата ХЕИ, както се практикува с хранителните добавки. Това установи проверка на „Монитор“. Без регистрация и контрол са дори тези от тях, които се предлагат в аптеките. Въпросните изделия се търгуват успешно и в интернет. Там цената им тръгва от 9,90 и удря 140 лева. Виртуалните търговци обещават с тях човек да се откаже лесно и завинаги от вредния навик, но не дават никакви гаранции за тяхната безвредност, нито пък какво съдържат пълнителите им.
КАТ ще ни спира само за нарушение, съобщава „Монитор“. Катаджиите вече няма да могат да ни спират, без да са ни хванали в нарушение. Това съобщи вчера новият шеф на столичния КАТ Богдан Милчев. Основна роля в контрола на пътя вече ще играе видеонаблюдението, за да се сведе до минимум рискът от корупция. За целта обаче ще бъдат извършени промени в този сектор. „Ревизията показа, че от началото на годината досега сме снимали 25 472-ма нарушители, а едва на 2002-ма са съставени актове, това е под 10% ефективност. Моята цел е да вдигнем тези проценти до 80″, коментира Милчев. За да стане това факт се предвижда да се увеличи броят на служителите, обработващи преписките в сектор „Видеоконтрол“.
САЩ имат пълно доверие на Борисов, според „Монитор“. Отношенията между България и САЩ са изключително силни и ние имаме пълно доверие в българския премиер. Това обяви вчера US посланикът Джеймс Уорлик, с което показа, че американската позиция се разграничава напълно от публикуваните преди дни в сайта „Уикилийкс“ грами за Бойко Борисов. Дипломатът дори дойде в парламента, докато министър-председателят отговаряше на депутатски въпроси, за да засвидетелства подкрепата на САЩ към него.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *