Преглед на печата

За окончателното решение на Съвета на Европейския съюз обаче е нужен консенсус, който засега не може да бъде постигнат, заради проблемите с корупцията и организираната престъпност, отбелязва изданието.
Европейската сигурност може само да бъде подпомогната от присъединяването ни, твърди пред Монитор евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев. По думите му, нашите граници се охраняват много по-сериозно, отколкото други граници на Европейския съюз.
„За пенсии пари няма, има за спецсъд и униформи“, коментира Република. Повод са решенията на кабинета да бъдат увеличени само най-ниските пенсии, да бъдат заделени 6,4 млн. лв за създаване на спецсъд и започването на процедура за ушиване на униформи за полицията, всяка от които на цена от 1 200 лв.
Има рязко противоречие с гръмките клетви от миналата седмица, че правителството ще вдигне пенсиите, коментира Дума. Вчера кабинетът не е решил нищо подобно, а е направил само първоначален анализ на възможностите. Стана ясно, че Борисов е излъгал публично и за вдигането на минималната заплата, пише още вестникът.
„Атака“ – още една крачка към опозиция, пише Дневник по повод думите на Волен Сидеров, че партията му ще подкрепи „всеки добре аргументиран вот на недоверие“ в парламента. Изказването му беше предизвикано от отхвърлянето на искането той да обяви комисията за борба с корупцията.
Иван Тодоров-Доктора израсна до контрабандист номер 1 при правителството на Иван Костов, по същото време Георги Илиев и Илия Павлов избелиха бизнеса си, разкрива в „изключително остро“ интервю за 24 часа вицепремиерът Цветан Цветанов. Братята Маргини били арестувани при тройната коалиция, защото тогавашният МВР шеф Румен Петков поел ангажимент за това към Младен Михалев-Маджо, твърди още Цветанов.
За първи път в историята на Висшия съдебен съвет негови членове попадоха оставка заради несъгласие с порочната и безпринципна кадрова политика в съдебната система, отбелязва Сега. Оставките на Галина Захарова и Капка Костова са достойна позиция, коментира пред вестника Нели Куцкова от Съюза на съдиите.
„Белене“ е бизнес, а не политика, а политизацията по принцип е вредна за всяко начинание в енергетиката, твърди в интервю за Стандарт руският посланик у нас Юрий Николаевич Исаков. Предлаганата от НАТО стратегия за противоракетна отбрана може да ни върне в епохата на Студената война, казва още Исаков.
Правителството ще налее още 1 млрд. лв. в здравеопазването, пише Класа, цитирайки премиера Бойко Борисов. Вчера Борисов връчи чекове за средства от европейските фондове на директори на болници у нас.
Конфискация на книжки от шофьори, които са изчерпали контролните си точки заради нарушения, започна КАТ, пише Труд. Акцията е първата след 1998 г., когато бе въведена точковата система.
Близо 80% от българите не могат да плуват, твърди председателят на Българският червен кръст Христо Григоров, цитиран от Новинар. Едва 10-15% от българските спасители остават в страната, алармира Григоров.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *