Преглед на печата

За ден били продадени над 50 коли за близо милион лева. Доволните дилъри потривали ръце и характеризирали явлението като бум, който доказвал, че излизаме от кризата. В репортажа на всекидневника е отбелязано, че бил проявен силен интерес и към трите модела автомобили, които ще се произвеждат в Ловеч. Освен това пише, че след две десетилетия на забрава и пренебрежение, бялото сред автомобилите отново е на мода.
Автосалонът е водеща тема и за 24 часа, който съобщава, че до края на годината Ловеч ще произведе най-евтината кола в Европа. Подзаглавието уточнява – „Гриша Ганчев пуска автомобил за 12 500 лева“.
В Труд е цитиран министърът на финансите Симеон Дянков, който заявява, че не е решено откога ще се увеличени минималната заплата. Това няма да стане автоматично, е подчертал министърът, след разговори с работодателите и синдикатите. Що се отнася до изказването на президента, че трябва да се увеличат не само минималните и вдовишките пенсии, а всички, вицепремиерът отсякъл: „За радост, не президентът определя икономическата и социалната политика, иначе вече да сме като Гърция, уточнява публикацията.
Стандарт пише още за днешните предварителни избори за Синята коалиция за кмет и за президент.
24 часа публикува извадки от грама, предоставена на „Уикилийкс“ на тема зловещите улици на София. Грамата от 2 април 2009 година на американския шарже д’афер Алекс Караянис, съдържа коментари за уличната престъпност и невероятната мръсотия в столицата. „Докато оглавяваното от БСП правителство се опитва да убеди обществото и Евросъюза, че се бори с престъпността и корупцията, обикновеният българин е очевидец на страхотни подигравки със закона, пише Алекс Караянис. Гангстери, главорези и мутри със скъпи коли демонстрират престъпно придобитото си богатство, пише още дипломатът, уточнява публикацията.
24 часа и Труд на първите си страници поместват емблематични снимки от „Столипиново“. Със самосвали и тежки строителни машини, пловдивското общинско предприятие „Чистота“ изринало десетки тонове битови и строителни отпадъци от пловдивския квартал. Участници в акцията признали, че става дума само за част от сметта, беразборно трупана в пренаселеното „Столипиново“.
Две теми в Стандарт са свързани с Великобритания и съобщението на вестник „Дейли Мейл“, че на острова са конфискувани един тон радиоактивни бъгарски гъби. Смята се, че пратката сушени диви гъби е била облъчена с цезий-137 от чернобилската ядрена катастрофа преди 25 години. Другата тема е посветена на отбелязването на рождения ден на британската кралица Елизабет Втора.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *