Преглед на печата

„Имущество над 150 хиляди лева ще бъде отнемано, без да се чака присъда от съда, ако собственикът няма доказателства за произхода му“, пояснява изданието.
В рубриката „Позиция“, също на първа страница и озаглавена „Капан за министър“, се коментира, че новият министър на транспорта Ивайло Московски е влязъл в най-лесния капан, като е заговорил за налагане на възрастови ограничения и европейски сертификати на автобусите, докато препъникамък винаги е бил контролът – като се почне от издаването на лицензи, през техническите прегледи до проверките за правостоящи в автобусите.
„Три новородени мъртви за една нощ в Пазарджик. Проверяват в два от случаите за лекарска грешка“, пише още Труд.
Темата е водеща и за 24 часа. Окръжната прокуратура е образувала досъдебно производство по сигнал на семействата. И в двата разследвани случая ражданията водили д-р Симеон Атев и екипът му, пише часовият вестник.
„Аванта от Дянков“, така е озаглавена водещата публикация на първа страница на Стандарт. „Финансист номер едно зарадва 300 хиляди търговци, след като обяви, че ще отложи с една година връзването им с НАП.“, пише вестникът.
Развлекателните теми изобилстват в неделните вестници. „Немците искат закона за бирата в ЮНЕСКО“, съобщава Стандарт и допълва, че всяко пиво, произведено в Германия, според закон от 1516 г. трябва да съдържа само ечемик, хмел и вода. В списъка на нематериалните ценности на ЮНЕСКО вече са включени испанският танц фламенко, грузинското хорово пеене, ловът със соколи, пояснява изданието.
„Сезонът на летните фестивали за класическа музика вече е открит, пише Стандарт и изрежда най-важните от тях, сред които Моцартовия фестивал в Залцбург, на който ще свири Виенската филхармония.
„Кажи какво ядеш, за да разбера как гласуваш“ – такава връзка установява 24 часа. Според публикацията човек, който обича ядки, има заложби на изявен лидер, а вегетарианецът няма шанс да спечели народната любов.
„Страшна жега днес, после термометърът пада с 8 градуса“ гласи заглавие на първа страница на 24 часа, който предлага подробности за времето до края на месеца.
„Идва порой след жегата“, пише и Стандарт и допълва: „На черноморския бряг обаче ще бъде слънчево“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *