Преглед на печата

От агенцията посочват, че стикерите ще се поставят върху движимото и недвижимото имущетство на длъжници, които не са се възползвали от поканата да си платят данъците доброволно.
Всеки 10-и потребител, който иска ипотечен заем, има лошо кредитно досие, отбелязва Класа, като цитира кредитен консултант. Според изпълнителния директор на компанията има нередовни клиенти с проблеми с обслужването най-често на потребителски заеми и кредитни карти, на които им се отказва ново финансиране.
Българин е част от група, която организира уреждането на мачове, посочва 24 часа, като се позовава на сингапурец, наречен Краля на черното тото, чийто процес започна във Финландия. Според мъжа групата съществува от 2008 г. и е успяла да уреди резултатите от десетки мачове в Азия, Източна Европа, Близкия Изток, Африка и Америка.
24 часа публикува и интервю с енергийния министър Трайчо Трайков. АЕЦ „Белене“, цените на горивата, алтернативните доставки на газ, състоянието на икономиката, приватизацията на „Булгартабак“ и конфликтите в Слънчев бряг са част от въпросите в разговора.
Властта се готви да разпродаде и последните ценни имоти, собственост на няколко дружества, пише Дума. Според изданието със законова промяна ГЕРБ планира да извади от забранителния списък за приватизация АДИС, Аудиовидео Орфей, Български пощи и Военно издателство.
Вече втори месец Министерството на земеделието бойкотира новия Закон за горите и на практика позволява строежите в тях, отбелязва Сега. За да влезе в сила забраната за строителство, до месец след публикуването на закона, агроведомството трябваше да обнародва в Държавен вестник всички имоти, придобити със замяна.
Масови проверка за годността на старите автобуси започва автомобилната администрация в цялата страна, пише Монитор. Според заместник-министъра на транспорта Камен Кичев всеки, който не отговаря на изискванията за безопасност и няма данни къде и кога е преминал технически контрол, ще бъде спиран от движение.
Проверки на докторите по курортите започват от 1 юли, отбелязва Стандарт. Практика по черноморските курорти през лятото е да работят лекари, кото нямат договор със здравната каса и оказват помощ срещу солени суми.
Държавата срещу анонимния художник, който преобрази Паметника на Съветската армия – така изглежда реакцията срещу акцията, която спечели одобрението на хиляди софиянци, посочва Дневник. Паметникът, който преди години беше заплашен от събаряне, отново разгоря дискусията за символите на миналото.
Между 2 и 5 хиляди лева входна такса искат големите търговски вериги от производителите, за да продават продуктите им, пише Новинар, като се позовава на Мариана Кукушева – председател на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите. По думите й това е един от методите, който веригите използват, за да извиват ръцете на произвеждащите.
Министерството на финансите и НАП все още не знаят кога е крайният срок за свързването на касовите апарати на фирмите, регистрирани по ДДС със системата на приходната агенция, посочва Пари.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *