Преглед на печата

Проверка доказа, че години наред концесионерът на ски зона „Банско“ е ползвал незаконно 650 декара държавна земя, но правителството ще узакони това с анекс в закон, уточнява публикацията.
Темата е водеща и за Дневник. От изданието научаваме, че, според министър Нона Караджова, решението на правителството няма да бъде санкционирано от Брюксел. Вестникът припомня обаче, че представители на Европейската комисия са ни предупредили през април, че у нас санкциите за неразрешено строителство като това в Банско са много малки.
Пари излиза на първа страница със снимка на министър Караджова и надпис с големи букви „Не спазвайте закона“. Вместо да санкционира незаконно изградените ски писти от фирма „Юлен“ в Банско, правителството реши да промени закона и да узакони пистите, обяснява заглавието си финансовият всекидневник.
На първа страница на 24 часа е поместена снимка на Веселин Георгиев, бившия директор на пътната агенция, и на къщата в столичния квартал „Лозенец“, в която той обитава два етажа. Вестникът предлага свое разследване и за скандален договор на софийско училище в квартал „Надежда“, дало под наем за 700 лв. част от двора си на търговци на дрехи, закуски и на автомивка.
„Рано е да обявим края на кризата“, заявява в интервю за Труд директорът на Българската банка за развитие Асен Ягодин. В същия вестник ще прочетете и съвети как като потребители да избегнем покупката на развалено месо.
Новинар избира за водещо заглавие данните на неправителствения сектор, че туберкулозата отново настъпва у нас, а ХИВ позитивните в Източна Европа са почти колкото в Африка. Явор Гечев от фондация „Четири лапи“ казва в интервю за Новинар, че винаги и само преди местни избори се говори за проблема с бездомните кучета.
„Хранят туристи ол инклузив с 5 лева на ден в разгара на летния сезон по морето“, информира от първа страница Монитор и предупреждава, че това се постига с ястия, приготвени от продукти с изтекъл срок на годност. Това са думи на директора на Агенцията по безопасност на храните Йордан Войнов.
Стандарт съобщава за изискването на Брюксел България да либерализира още пазара на газ. Всекидневникът предлага и интервю с джазмена Милчо Левиев, който казва с болка „Ние сме малка страна, но с много зли хора“.
Дума цитира производители на тютюн, според които стратегията на правителството за сектора е писана от „неграмотни“. Заглавието на водещата статия е „250 хиляди декара остават пустеещи без тютюна“. Във вестника ще прочетете и как работодател заключил в банята четири свои работнички, защото били без договор.
Всички централни всекидневници информират за приетия от гръцкия парламент план за нови, драстични икономии. Класа избира това за водеща тема, като добавя, че днес Атина трябва да одобри конкретните мерки за прилагането на съкращенията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *