Преглед на печата

Понеделник сутринта. Служителите от клона на Банка ДСК на ул. „Ал. Батенберг“ идват на работа. Отключват и намират разбит трезора. Касите са отворени, по пода са пръснати банкноти и документи. Изчезнали са милиони.
Понеделник по обед. Тротоарът пред входа на банката е окупиран от десетки репортерски екипи и разтревожени собственици на касети с пари и ценности. Всички телевизии започват новините си със сензационния грабеж.
„ГЕРБ подкрепи Лечков за нов мандат“
ГЕРБ ще подкрепи кмета на Сливен Йордан Лечков за нов мандат, съобщи агенция „фокус“. Номинацията обяви  премиерът  Борисов, който е на спортната Балканиада в града.
Той смята, че футболната легенда е направил и продължава да прави много неща за града. „Като всеки човек и той има слаби неща, които през следващия мандат с наша помощ ще оправи“, каза премиерът. И уточни , че както в областта на спорта, така и в това, което прави за Сливен, на Лечков може да му завиждат много кметове.
в. „24 ЧАСА“
„Асовете на люлинската банда в полицейски капан“
10 лидери и членове на прочутата „люлинска банда“ касоразбивачи и обирджии бяха арестувани в момент когато се опитаха да ограбят трезора на Банка ДСК на пл. „Александър Първи“ в центъра на София.
Това съобщи вчера вътрешният министър Цветан Цветанов. Операцията по задържането им е наречена “ Защитените“, защото бандитите били пускани многократно от съда.
Люлинската банда е свързана с легендарния крадец Йордан Цонков-Джиджи, застрелян през януари 2009 г.
„Съдебни дела се бавят заради протежета“
Безконтролност и назначаване на прекалено много хора с протекции водят до забавяне на решенията по делата от страна на съдиите в София. Това призна шефът на инспектората към Висшия съдебен съвет Анна Караиванова пред „Дарик“. Тя посочи, че в столичните съдилища системно се бавят решенията до 3 и повече месеца въпреки установения едномесечен срок.
в. „СТАНДАРТ“
„Чирков и Димитров не искат на „Дондуков“ 2″
Без професори на „Дондуков“ 2 за ГЕРБ. Хирургът проф. Александър Чирков, чието име се завъртя като евентуален кандидат на властта, отрече да е номиниран. Пред радио К2 той уточни, че това е слух и никой не е водил разговори с него.
„Нека си говорят хората, това е свободата. Но тази свобода трябва да се цивилизова, защото всеки има деца, семейство и по този начин може да се унижи някой, да се нанесе тъга“, предупреди хирургът.
„Дянков: Пари за музеи, вместо за полицаи“
Предпочитам да давам пари за култура, отколкото за сигурност. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков в предаването „Директно с Карбовски“ по Нова телевизия. По този повод той призна, че са имали търкания с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. В момента обаче двамата вицепремиери били в много добри отношения. „Нормално да е искам по-ефективна система за сигурност – МВР, отбрана и ДАНС, с не толкова големи разходи, защото винаги е по-добре повече пари да се харчат за култура“, каза финансист номер 1. В частния живот не съм скръндза, но като финансов министър съм такъв, каза още Дянков.
в. „ТЕЛЕГРАФ“
„ОЩЕ ТРИ МЕСЕЦА ПРЕГОВОРИ ЗА „БЕЛЕНЕ“
Националната електрическа компания и руската компания „Атомстройекспорт“ подписаха споразумение, с което преговорите за изграждането на АЕЦ „Белене“ се удължават с още три месеца.
Това съобщиха вчера от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
До 30 септември страните ще имат време и възможност да доуточняват различни въпро-
си във връзка с централата – техническия проект и изискванията за безопасност, изпълнението, доставката и строителството. Ще се разисква и пазарният анализ на консултанта -британската банка HSBC.
„КЪРТИЦА ИЗДАЛА ОБИРА В ДСК“
ТЕРЕЗА ТРЕНЕВА КАТЯ ИЛИЕВА
„Къртица“ е изпяла на полицаите десетимата бандити, които бяха спипани в нощта на петък срещу събота при опит да ограбят клон на ДСК, намиращ се на пъпа на София. Това научи „Телеграф“ от източници сред разследващите.
Бандитите бяха планирали обир като на филм. Благодарение на информация, подадена от вътрешен човек обаче, още преди няколко седмици полицаите започнали да ги следят. Така, когато пристъпили към действие, апашите попаднаха право в капана, устроен им от Криминална полиция и СДВР.
в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„€ 600 000 изкарани от мача ни с Естония“
20 години затвор грозят съдията Ленгел
Контролата България – Естония (2:2) е донесла печалба от над милион евро на мафията на черното тото в Унгария. Това стана ясно от разкритията на говорителя на прокуратурата Геза Фазекаш.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *