Преглед на печата

Според лични лекари обаче реалният им брой е много по-голям, защото хората не търсят доктор, а се самолекуват. Темата на броя е представена под заглавие „Какво да правим с децата през лятото“. И Стандарт избира ваканционна тема за първата си страница: „Паркингът на морето струва колкото цялата ваканция“, констатира изданието.
Вестниците представят обявената от ГЕРБ първа партида кандидат-кметове. „Кирил Йорданов пристана на ГЕРБ“, пише Стандарт и допълва, че управляващата партия дърпа кадри на БСП и сините. Според Република ГЕРБ пуска за кандидат-кметове петима депутати, които не блестят с активност в пленарната зала. Сега пише, че ГЕРБ залага на „стари муцуни“ в кметската битка.
„МВР приема дарения от осъдени и разследвани. Почти всеки, захванал се с дребен или по-мащабен бизнес, помага на полицията – с бензин, техника или труд“, пише Сега на първа страница, като се позовава на данни, получени по закона за достъп до информация.
„Парите да не следват депутата, а да влизат във фонда за болни деца“ – това предлага проф. Михаил Константинов в статия в 24 часа. „Патриархът пя и служи 4 часа“, пише часовият вестник по повод вчерашната празнична служба в храма „Свети Александър Невски“, с която беше отбелязана 40-годишнината от интронизацията на патриарх Максим.
„Нови пазар не дава да му дупчат земята“, „Евродепутати в шок от сметището в Суходол“, „Граждани отново скочиха срещу сметките“ – това са заглавия в днешния брой на Дума.
Протестът срещу монополите е водеща тема и за Новинар. „Според организаторите на протеста няма разумни аргументи за увеличаване цените на тока и парното, а монополистите крият печалби и обявяват несъществуващи разходи, които се включват в цената на енергията“, пише изданието.
Вестник Класа публикува резултатите от проучване на „Галъп интернешънъл“, според което 94 на сто от българите констатират промени в цените на хранителните продукти през последните месеци.
Вестник Пари пише за кадровите промени в сектор „Транспорт“ и нарича новия министър „Ураганът Московски“. „С ключовите уволнения в БДЖ и на летище „София“ правителството оцени досегашната си политика в транспорта като неуспешна“, отбелязва изданието.
„Скубят ни със 70 на сто лихва за бърз заем. Теглим 800 лева кредит, връщаме 1336“ – това показва проверка на Монитор на фирми за бързи кредити. „Лаптопът ще работи без батерия. Измислиха нов начин за зареждане на умната машинка“, пише вестникът на страниците си за високи технологии.
Битката между два гиганта – „Фейсбук“ и „Гугъл“ е водеща тема за Дневник. „Търсачката влиза гръмко в социалните мрежи, но „Фейсбук“ няма намерение лесно да сдава лидерството си“, обобщава изданието.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *