Преглед на печата

Такса смет в София се определя дискриминационно. Това е решила на 21 юни т. г. Комисията за защита от дискриминация (КЗД), съобщиха от Българската стопанска камара (БСК). Тя е жалбоподател срещу наредба на Столичния общински съвет от 2009 г. С нея изчисляването на такса смет се прави за две групи – физически и юридически лица.в. „КЛАСА”„България очаква да получи €12,6 млн. от излишъка на ЕС”Евродепутатите обсъждат 7-годишната рамка и мерки за повече контрол върху финансовите операции.„Таксите на „Слънчев бряг“ АД отиват на прокурор”Собствениците алармират за нарушения за милиони при поставянето на незаконни временни обекти.
в. „ДНЕВНИК”„„Булгартабак“ – последен шанс за стратегически инвеститор” „Бритиш американ табако“ отново заяви интерес, след прогонването му преди 6 години.„Столичната община ощетява бизнеса с такса смет”Тя се е превърнала във втори имотен данък, заяви стопанската камара.в. „ТЕЛЕГРАФ”„ДС ОБСИПВАЛА С ДАРОВЕ ДЪЩЕРЯТА НА ДЖУРОВ”Водещите и офицери броили по 100 лева на година за почерпки и армагани„ИЗНАСЯМЕ ЗА НАТО РАКЕТИ И СОФТУЕР”Предприятията от отбранителната промишленост да акцентират върху развитието на приоритетни области, сред които боеприпаси и стрелково оръжие, неуправляеми и управляеми ракети и софтуер.
в. „ЗЕМЯ”„Българите не щат частни пощи”Синдикатите готвят национални протести, ако правителството обяви „Български пощи“ за приватизация„Насилието над деца у нас ескалира”Хлапетата най-често са пренебрегвани от родителите си, но не са малко случаите на сексуална експлоатация и побоища
В.  „ПАРИ”„ВСС е пред пълна изолация”Изборът на двама нови членове на съдебния съвет беше блокиран и от Върховния касационен съдВърховният касационен съд (ВКС) се присъдени вчера към бойкота, който магистрати от различни съдилища наложиха на състава на Висшия съдебен съвет (ВСС). Повече от половината от бюлетините – 39, на проведеното вчера заседание за избор на двама нови членове на ВСС бяха недействителни.„Цветанов обеща проверка за дарителите на МВР”Любимите на властта „Юлен“, „Лукойл“ и Христо Ковачки случайно се оказаха спонсори на полициятаВсеки дарител на Министерството на вътрешните работи ще подлежи на разследване, ако е извършил престъпление, заяви вчера вътрешният министър Цветан Цветанов. Уверението му е по повод на публикуваната от в. „Сега“ информация за постъпили дарения от името на разследвани и дори осъдени бизнесмени.
В.  „РЕПУБЛИКА”4 млн. лв. делят депутатите под масатаНад 4 милиона лева. Толкова потъват в Народното събрание всяка година, под формата на режийни за разходи на депутатите, които те получават над заплатата си.Парите са безотчетни, но това не е проблем за отговорните институции, тъй като всичко е регламентирано с подзаконов акт – член 12 от допълнителните разпоредби в правилника на институцията.„ДСБ цакат СДС с вицето”ДСБ ще обсъди с колегите си от СДС номинацията на тъмносините за вицепрезидент, едва след като приключат преговорите за общите кандидатури на двете десни партии за местните избори. Това стана ясно от думите на шефа на предизборния щаб на ДСБ Веселин Методиев. След като синият Румен Христов надделя над Светослав Малинов на предварителния вот, от партията на Костов се очаква да излъчи своя кандидат за вицепрезидентския пост. Тъмносините обаче явно не бързат. „Темата е деликатна“, коментира Методиев.
 
В. „АТАКА”„Дянков се кани да разпродаде тихомълком „Български пощи“Частни интереси в ГЕРБ искат смяна на собствеността, застрашавайки националната сигурностОколо 14 000 работници ще останат без работа, а частни интереси в ГЕРБ ще присвоят огромни активи, ако финансовият министър Симеон Дянков осъществи намерението си да приватизира „Български пощи“ ЕАД, алармираха вчера на пресконференция КНСБ и КТ „Подкрепа“. В.”СЕГА” „Общините определят несправедливо такса смет”Такса смет в София е дискриминационна и методиката на определянето й трябва изцяло да се промени. Това постанови комисията за защита от дискриминация (КЗД) по жалба на Българската стопанска камара.„И върховните съдии бойкотират ВСС”И съдиите от Върховния касационен съд не посочиха делегати за събранието, на което трябва да бъдат избрани двама нови членове на Висшия съдебен съвет. Повечето от висшите магистрати са пуснали бели бюлетини.
В. „МОНИТОР”Режат до живот педофилите от работа с децаС ПРОМЕНИ В НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС 5 години затвор за сексуални кадри с хлапетаПедофилите да загубят завинаги право да упражняват професията си, ако тя е свързана с деца. Това предложение ще влезе в новия проект за Наказателния кодекс, реши преди дни работна група, в която влизат експерти на неправителствения Център за безопасен интернет, Агенцията за закрила на детето, правосъдното и просветното министерство.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *