Преглед на печата

В 24 часа е публикувана извадка от неколкомесечния одит в НДК на Агенцията за държавна финансова инспекция. В резултат от проверката са издадени 27 акта срещу бившия директор на НДК- Христо Друмев и 11 срещу двореца като юридическо лице. За периода 2008-2010 година, административните нарушения са огромни.
В Труд продължава поредицата „По средата на мандата“. Днес е ред на Росен Плевнелиев. Темата на броя е за жътвата. Стопаните очакват високи добиви и добро качество на зърното спрямо миналата година, отбелязва Труд и съобщава, че още в първите дни на жътвата, търговците предлагат по 300-350 лева на тон, без ДДС, но фермерите не бързат да продават, защото очакват цената да скочи наесен.
Труд е поместил част от интервюто с вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков, според когото ще има още кадрови рокади. Дянков дава добра оценка на всички министри в икономическия екип, с изключение на земеделския Мирослав Найденов, който повече трябва да работи, по-малко да говори.
Темата на Сега е под заглавие „Върховният съд спаси тавана на пенсиите“. Българските пенсионери вече разчитат само на Страсбург да осъди страната заради ограничението, допълва изданието. След двумесечно умуване Върховният административен съд постанови, че в България е нормално човек да взема само 700 лева пенсия, макар да има право на 995.
В Монитор пишат, че идва край на опашките за наказателни постановления. Актовете от КАТ щели да бъдат готови седмица след инцидента.
Същият вестник отбелязва, че след проверка на транспортното министерство е установено, че „Тони Фарма“, както наричат евродепутатката Антония Първанова, е излъгала Европарламента за летището ни. Ведомството посъветва Първанова да уведоми прокуратурата, ако знае повече, отбелязва Монитор.
В Стандарт централната тема е за рушветите за получаване на ловен билет. Най-соленият подкуп за заветното разрешително е джип или адекватно дарение. Това съобщили на всекидневника препатили мераклии.
Дума съобщава за поредния български успех „Станка Златева със злато в Баку“ на финалния турнир по свободна борба.
Дневник започва броя си с чуждестранна тема – „И Италия пред гръцка драма“, гласи заглавието на материала по повод опасенията, че ситуацията в Италия може да окаже негативни влияние върху кредитния рейтинг на страната. В статията се припомня, че на 15 юли предстои тест за банките на Апенините, които може и да не е успешен.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *