Преглед на печата

Брюксел обаче поощрява продължаващата политическа воля за борба с престъпността. Темата на вестника е посветена на пътуването със спални вагони на БДЖ. Материалът е озаглавен „Тежък сън в лятна нощ“. Изданието публикува и интервю с военния министър Аню Ангелов. Участието на България в мисията в Афганистан, съкращенията в Министерството на отбраната, изваждането на Военното издтелство от забранителния списък за приватизация са част от въпросите в разговора.
Разговор с директора на ГДБОП Станимир Флоров, в който основната тема е операция „Шок“, има на страниците на 24 ЧАСА. Изоставянето на бебета и малки деца до 3 години в домове у нас ще се забрани от 2013 година, посочва в обширен материал същият вестник. Родителите, които преценят, че не могат да се грижат за тях, временно ще ги дават на близки или в приемни семейства.
Българският туризъм започва да губи най-силния си коз, с който привличаше чуждениците – ниските цени, отбелязва ДНЕВНИК. Според изследване на международна агенция, страната ни все още се смята за евтина дестинация, но на ключовите пазари като Германия, Русия и Украйна лидерът по конкурентни цени вече е Турция.
Двеста и четиридесет евро излиза лекуването на обикновена настинка на чуждите туристи по родното Черноморие, пише СТАНДАРТ. Много често обаче лекари по курортите отказват преглед на българи, защото „не отговарят на критериите им за платежоспособност“.
Здравното министерство си е поставило доста амбициозна цел – за 27 месеца и срещу почти 10 милиона лева да направи интегрирана информационна система в здравеопазването. Системата ще свърже всички болници, лекарски кабинети, аптеки, софтуера на здравната каса, НАП и ГРАО, отбелязва СЕГА.
Ако болен рещи предварително да прекрати престоя си в болница, трябва да плати за проведеното му лечение, в случай че с напускането си създава пречки за плащането от финансиращите институции. Новата мярка, записана в Наредба 49, влиза в сила от 12 август, а целта й е да се гарантират по-добре правата на пациентите и лекарите, отбелязва ДУМА.
„Софийска вода“ предоговаря условията на концесията и готви ново увеличение на цената на водата, пише НОВИНАР. Бизнеспланът предвижда до 20 % повишение през 2012 година и още до 13 на сто през 2013 година.
Катаджийската палка и радара ще отидат в пенсия в края на годината. Целта е по най-натоварените пътища у нас да няма катаджии, които да сират шофьорите за превишена скорост, а само камери от последно поколение, посочва МОНИТОР.
Битката на Столичната община за връщане на контрола над Общинска банка от бизнесмена Христо Ковачки е темата на ПАРИ.
Гърция е заплашена от „частичен фалит“, отбелязва КЛАСА. Предупреждението идва от МВФ, като дори премиерът Георгиос Папандреу не изключи подобна възмoжност.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *