Преглед на печата

Около 1 000 са аптеките в страната, които съхраняват лекарствата си на рекордните горещини без работещ климатик, алармира Република. Ако вземем застояло на висока температура лекарство, рискуваме най-малкото то да не подейства така, както ни е казал лекарят или както е написано в листовката.
Вицепремиерът Цветан Цветанов и правосъдният министър Маргарита Попова ще са основни защитници на правителството при дебатите по вота на недоверие днес, пише Труд. За да не ги оставят сами срещу опозицията, депутатите от ГЕРБ се отказаха от замисъла да напуснат залата.
Новата тройна коалиция е на БСП, ДПС и Синята коалиция, твърди в интервю за 24 часа вицепремиерът Цветан Цветанов. На първа страница четем как съпрузи – измамници с фалшиви дипломи по право въртели сделки с апартаменти с помощта на полицията.
Близо 4 000 дарения от фирми и физически лица е получило МВР от началото на мандата на ГЕРБ, пише Сега. Може само да се гадае колко от направените дарения са искрени и колко – застраховка срещу разследвания, отбелязва изданието. „МВР – по-лесно е с дарения, отколкото с реформи“, коментира Дневник.
Строителят на АЕЦ „Белене“ „Атомстройекспорт“ и Националната електрическа компания започнаха съдебни битки, отбелязва Пари. Новината за пореден път породи съмнения за опит за натиск от Русия.
Темата на Стандарт е „гурбет“. Чужди компании на лов за мозъци у нас; хитът за работа е архитектура, има глад за млади учени; инженерите били по-търсени и от хакерите, разказва в две страници изданието.
Съпрузи се топят пред данъчните, като се обаждат на горещите телефони на Националната агенция за приходите, съобщава Монитор. Подобни сигнали, макар и забавни, често водят до сериозни разкрития на финансови далавери.
Русначетата масово се отказват да идват на лагер на българското Черноморие, отбелязва Новинар, като цитира думи на д-р Ангел Кунчев, главен епидемиолог в Министерството на здравеопазването пред БНР. Лошата хигиена и претъпканите стаи отказвали туристите.
Дума съобщава за поредните медали на български ученици на международна олимпиада по математика. Това са деца от Шумен, природо-математическата гимназия и Американския колеж в София.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *