Преглед на печата

Над 45% от българите, станали жертва на битови престъпления, не съобщават на полицията, сочи проучване на Центъра за изследване на демокрацията, цитирано от Труд. Кризата е предизвикала нов ръст на посегателствата заради безработицата, особено сред младите, и обезлюдяването на цели райони. Недоверието на гражданите е продиктувано от политическата ситуация, както и от съмненията им, че полицаите ще си дадат труда да разследват престъпления с незначителни щети, допълва Дневник.
За провал на МВР в борбата срещу битовата престъпност призна вчера Цветан Цветанов, пише Дума. Цветанов се опита да прехвърли отговорността върху свои колеги, като нарече престъпността „социален проблем“.
Единият от заподозрените за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, се предаде на полицията след телефонна изповед пред Мартин Карбовски, съобщава Стандарт. Според разследващи, две приятелки на Яна, които последно са я видели със заподозрения, могат да го оневинят.
Две от образуваните три досъдебни производства за боя пред столичната джамия „Баня Башъ“ са срещу неизвестен извършител, въпреки че баталните сцени бяха заснети от всички медии, сочи проверка на Република. Неизвестен извършител се търси и при сдърпването между лидера на „Атака“ Волен Сидеров и изключения от ДПС депутат Корман Исмаилов в БНР, макар в студиото да не е имало други хора.
„Булгартабак“ поскъпва месец преди приватизацията си, отбелязва Пари. След повишените финансови резултати на компанията, вече се прогнозира сделка за 140-150 млн. евро, а не очакваните преди година 100-120 млн. евро.
За пръв път от 2 години насам се забелязва раздвижване на пазара на имоти, което е знак, че кризата започва да отминава, коментира Сега.
За шест месеца, дъщерните фирми на чуждестранните дружества у нас са върнали междуфирмени кредити за над 430 млн. евро, отбелязва Класа. Според министъра на икономиката Трайчо Трайков, това показва как чужди капитали напускат страната ни, но е и индикатор, че фирмите у нас се стабилизират и са платежоспособни.
Традиционните български мускалчета вече се внасят от Китай и са пълни със синтетична розова есенция, алармира 24 часа. Изделията се внасят с тирове и кораби, без да се плащат митнически такси и акцизи, допълва изданието.
Бизнесмени и юристи започнаха масово да плащат данък „любовница“, съобщава Монитор. Предприемачите, които искат да скрият от съпругите си харчове по извънбрачните си връзки, ги замаскират като консултантски договори. За няколко подобни случая прокуратурата е образувала досъдебни производства за пране на пари.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *