Преглед на печата

Вицепремиерът Цветан Цветанов е заявил, че „тия акции трябва да се обсъждат предварително“ и че целият шум трябва да приключи възможно най-бързо, на което премиерът Борисов отговорил остро. Според запознати МВР има договор за доставка на горива с „Лукойл“. Анализатори предполагат, че втвърдяването на тона срещу компанията е коз за българското правителство в преговорите за АЕЦ „Белене“, отбелязва Пари. По същото време Националната електрическа компания е предложила на руската страна вариант за избягване на съдебните дела, заради задължения. Официално и правителството, и „Лукойл“ отричат да има връзка между двете тези.
ГЕРБ се подиграха с конституцията, като в последния пленарен ден решиха да променят основния закон, а после се отказаха, пише Дума. Мнозинството се опита да претупа дебата, но се усети, че е изтървало собствените си депутати и му предстои излагане с липса на кворум.
Социалният министър иска глоба и за работниците без трудов договор, а не както досега санкция да има само за работодателите, отбелязва Сега. Правителството продължава да се опитва да пребори сивата икономика чрез глоби и санкции, коментира изданието. Двата синдиката у нас също подкрепят мярката, посочва Стандарт. Най-вероятно глобата за хората, които взимат надница на черно, ще бъде до 1000 лв.
МВР е в цайтнот за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, след като съдът съобщи, че, ако не бъдат открити още доказателства, единственият заподозрян ще бъде освободен, коментира Дневник. Преди седмица вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че има „безспорни доказателства“ кои са убийците, припомня вестникът.
Ултрасът на „Левски“ Веселин Ермалаев и брат му Павел са се издънили на детектора на лъжата, научаваме от 24 часа. Двамата бяха заловени за взрива пред офис на РЗС в столицата, но полиграфът показал, че имат връзка и с бомбата пред офиса на ДСБ в кв. „Илинден“ на същата дата.
За хепатит „А” в сладоледа, мидите и пресните плодове и зеленчуци, предупреждава Република. В Пловдивско са пред епидемия от „болестта на мръсните ръце“, като в болница влизат цели семейства. В сравнение с първите шест месеца на миналата година, от началото на тази болните в страната са поне с 2 000 повече.
Най-високата смъртност през 2010 г. в Европейския съюз е регистрирана в България, сочи проучване на Евростат, цитирано от Новинар. Според друго изследване, работната седмица в България е една от най-продължителните в Евросъюза, а по отпуски сме в златната среда.
Бизнес климатът се подобрява с 0.7 на сто, пише Класа, като цитира данни на Националния статистически институт. Единственият отрасъл със спад на очакванията е този на услугите.
Заради наплива на чужденци в Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена, бандити се насочват към Черноморието, предупреждава Монитор. Целта им е източване на банкомати.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *