Преглед на печата

От „Новинар“ научаваме, че нов вирус ни атакува заедно с така наречения свинския грип и бумът на заразени се очаква през есента. Вестникът е научил, че страната ни ще купи дотогава около 200 хиляди дози ваксина, с които ще бъдат имунизирани безплатно всички рискови групи.

За в. „Дума“ водещата тема е политическа, предложеният от ГЕРБ меморандум не е подписан от сините и РЗС, а само „АТАКА“ е прегърнала безрезервно ГЕРБ, е коментарът на изданието.

„Защо снахата на Киров да не е депутат?“ пита от първата си страница „24 часа“ и дава трибуна на двете страни, влезли в спор, Владимир Каролев и бизнесменът Киро Киров.

Другата тема, която присъства във вестниците днес, е за отвлечения 23-годишен младеж, чиито похитители бяха заловени само за 24 часа. От разработката на „Монитор“ научаваме, че полицията е следила тартора на бандата за разпространение на амфетамини и така са стигнали до отвлечения син на германски бизнесмен Александър Краузе.

Ако предпочитате „Стандарт“, днес той излиза със заглавието „Взрив в хотела на Бербатов“. В случая не става дума за собственост на известния футболист, а за атентатите в „Риц – Карлтън“ Джакарта, където отборът на Бербо е трябвало да отседне.

„Сините депутати – най-скъпи“ – констатира „Труд“ и обяснява, че това са най-скъпо рекламираните народни представители, но равносметката показва, че още по-недоволни трябва да са от НДСВ и ЛИДЕР, които са пръснали доста пачки, но без резултат.

Ако предпочетете в. „Делник“, от него ще научите, че бившият началник на отдел „Терор“ към НСБОП Борил Кацаров е фаворитът за главен секретар на МВР. В заглавието си вестникът изнася професионалната му визитка, в която най-вече се откроява арестът на сръбския подземен бос Сретен Йосич.

„БНБ затяга контрола върху бързите кредити и лизинга“, акцентира „Сега“. Банките ще получават вече пълна информация за финансовото състояние на своите клиенти. От 1 октомври фирмите за лесни кредити и лизинговите къщи ще трябва да вписват в регистъра на Централната банка всички отпуснати заеми. Досега само банките и техните дъщерни компании бяха длъжни да правят това. Промяната става с наредба, одобрена от БНБ, уточнява вестникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *