Преглед на печата

Ако глобалното възстановяване се забави, това ще засегне страната ни, предупреждават обаче специалистите.
Понижаването на кредитния рейтинг на Съединените щати от агенция „Стандард енд Пуърс“ е категоричен и недвусмислен знак за популистите у нас, включително и за президента Георги Първанов, че сега не е моментът за финансови експерименти.
Бунт назрява в редиците на СДС заради завоя по отношение на подкрепата му към правителството на ГЕРБ, съобщава Монитор. Мнозина от активистите се противопоставяли на атаките срещу кабинета, предприети в синхрон с тройната коалиция.
МВР трупа нови милиони от дарения, пише Сега. Разследване на изданието е установило, че вътрешното ведомство има над 4 000 договора за дарения в цялата страна, като някои от дирекциите са дарявани от над 400 фирми. Ведомството се готви да заведе иск срещу Константин Иванов – полицаят, изнесъл данни за даренията в министерството, съобщи самият той в предаването „Неделя 150“ по БНР, отбелязват изданията Пари, Сега, Класа, Дума и Новинар. Иванов бил уведомен за намеренията на ведомството от свой колега, уточняват вестниците.
Въпреки че остана само един кандидат, процедурата за „Булгартабак“ продължава, обяви шефът на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол Емил Караниколов в интервю за БНР, цитирано от 24 часа, Сега, Стандарт и Класа. Мнението на консултанта по сделката е, че инвеститорът е изключително сериозен и може да се очаква сериозна оферта за тютюневия холдинг.
Заради новото законово изискване за поне 350 постоянни жители 950 села губят право да избират кмет наесен, е показала проверка на 24 часа в списъците на Главна дирекция ГРАО. Досега кметове си избираха селата, в които живеят постоянно поне 150 души.
Столичният общински съвет е единственият у нас, който не само не допуска граждани на заседанията си, но и забранява влизането на столичани в сградата на общината, когато в нея се провеждат сесии, пише Дума. Безпрецедентната практика не се прилага никъде в страната и е нарушение на законовите права на гражданите, отбелязва вестникът.
Търговци на роби ловят по селата ни неграмотни, но здрави българи и ги продават като бачкатори в Гърция, съобщава Стандарт. Безскрупулните посредници, прибиращи по 1000 евро на човек, се представяли за агенти на гръцки фирми и пускали обяви за работа. Отзовалите се получавали пари само в началото, след което им се отнемал шансът да се върнат в България.
Крадци и съмнителни автомонтьори си съперничат в кражбите на катализатори в автомобилите на гражданите, предупреждава Новинар. Внимавайте къде си давате колите за ремонт, защото има опасност да ви издънят катализатора и пак да го монтират, като приберат съдържащите се в него около 9 грама платина, допълва изданието.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *