Преглед на печата

„Фандъкова гони победа на първи тур”По настояване на премиера Бойко Борисов председателят на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров подаде оставка.В.” ДНЕВНИК”„Газов удар за бизнеса от октомври”„Булгаргаз“ иска 20% по-високи цени, регулаторът ще се опита да омекоти поскъпването„ГЕРБ ще търси пробив в бастионите на ДПє София управляващите очаквано заложиха на Йорданка ФандъковаВ.” СЕГА”„МВР създаде спецщаб за изборите в смесените райони”Според вътрешния министър положението там е трагично. Опозиционните партии са притеснени, че това ще повлияе на резултатите на вота„И шофьорските изпити ще поскъпнат”От октомври отговорите на кандидатите ще се проверяват електронно
В.” ТРУД”„Мобилни оператори свалят тарифи”Мобилните оператори влизат в гореща схватка от началото на септември,за да привлекат нови клиенти и да задържат старите. „23% от общините са на умиране”Почти 23% от българските общини са на умиране. 60 от общо 264 имат население под сегашния норматив от 6000 жители за създаване на нова общинаВ.” СТАНДАРТ”Милион на час от туристиНиските цени напълниха морските курортиПо милион на час капе в касичката на туристическия ни бизнес. Само за ден в курортите ни по морето влизат 10-12 млн. евро, изчисли председателят на Българската туристическа камара Цветан Тончев.„Шофьорският изпит двойно по-скъп”От октомври плащаме 9 лева само за листовкитеШофьорските курсове поскъпват. Само изпитите по теория и практика скачат почти двойно от октомври. 60-70 лв. ще излиза на всеки кандидат-шофьор явяването на двата изпита. Това стана ясно вчера при представянето на новите листовки и електронна система за оценка на изпита по теория в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
В.” ПАРИ”„НАП се самопроверява  с мистериозни реклами”Вътрешната проверка е заради рекламни банери на част от информационните терминали в данъчните дирекции в София„Система за електронни листовки ще пести 300 хил. лв. годишно”Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” възнамерява да смени изцяло начина, по който се провеждат теоретичните изпити на кандидат-шофьорите. Нова система за решаването на листовките ще започне работа в края на септември, най-късно в началото на октомври, обяви транспортният министър Ивайло Московски.
В.” ATAKA”„Лечков с провал в европроектите в Сливен”Въпреки че кметът на Сливен Йордан Лечков за пореден път получи подкрепата на премиера Борисов за нов мандат, градът е пример за неефективното усвояване на евросредствата, показват данните в ИСУН към края на юли 2011 г.„Шамаросаха кмета на Пловдив с 19 акта за нарушения”28 Акта за установяване на административно нарушение (АУАН) са съставени и връчени на Община Пловдив, след извършена финансова инспекция в общината. Това сочи докладът за резултатите от финансовата инспекция.
В.” НОВИНАР”Новите листовки за кандидат-шофьорите са по-скъпи и по-трудниМинистърът на транспорта Ивайло Московски (в средата) представи новата система за провеждането на теоретичния изпит за кандидат-водачите на МПС. Снимка Aни ПетроваДо края на годината изпитът ще се провежда на електронни таблети„Станишев: Връщането на Първанов в БСП е най-естественото нещо”Завръщането на Георги Първанов в БСП би било най-естественият път за държавния глава. Така лидерът на столетницата Сергей Станишев коментира намерението на президента да се завърне в БСП след края на втория си мандат на „Дондуков“ 2.
В.”КЛАСА”93% от бизнеса искат държавните служители да внасят лични осигуровки93% от бизнеса искат държавните служители да внасят лични осигурителни вноски. Това показва допитване сред работодателите, направено от Българската стопанска камара, резултатите от което бяха съобщени вчера. Едва 6 на сто от запитаните са против, а само 1% се затрудняват да отговорят.Природният газ поскъпва под 10% от октомвриПриродният газ най-вероятно ще поскъпне с под 10% от октомври, заяви вчера председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. От ДКЕВР все още не са получили окончателните данни, но очакват „Булгаргаз“ да намали исканото увеличение от 20 на сто, след като се види и прогнозата за цените на горивата по световните пазари през септември.
В.”ДУМА”Ивайло Калфин: Държавата дискриминира хората от малките общиниДържавата съвсем умишлено казва на българските граждани „виновни сте, че живеете в малка община, в малък град. Ако се преместите в по-голям град, ще получите повече“. С тези думи Ивайло Калфин илюстрира пред гражданите на Попово финансовата дискриминация, на която са подложени жителите на малките и отдалечени общини.И „Алианц Банк“ ще дава кредити на студентитеДоговор за разширяване на възможностите за кредитиране на студенти подписаха вчера просветният министър Сергей Игнатов и Светослав Гаврийски, изпълнителен директор на „Алианц банк – България“.
В.”24 ЧАСА”3000 лв. глоба за теч на лични данни от прокуратуратаУправляваното от главния прокурор Борис Велчев ведомство е глобено с 3000 лв. от Комисията за защита на личните данни. Причината са изнесени неправомерно сведения от регистъра на населението от служител на Софийска градска прокуратура.ДСБ плаши да излезе от Синята коалицияБез ДСБ може да се регистрира Синята коалиция за президентските избори. Това предупредиха хората на Костов вчера. Така за втори път в рамките на седмица те плашат партньорите с разцепление.
В.”РЕПУБЛИКА”1 000 000 БЪЛГАРИ РАБОТЯТ НАПОЛОВИНАВсеки трети в България се води по документи на работа по 4 часа, макар да работи двойно, а в много случаи и дори тройно. В същото време един от десет взима заплата, без да има трудов договор, призна социалният министър Тотю Младенов.ДСБ с ултиматум към СДСДСБ може и да не се регистрира със СДС за президентските избори, заяви шефът на предизборния щаб на тъмносините Веселин Методиев. Причината е кандидатурата за кмет на София на Стефан Софиянски от ОДС, с които от „Раковски“ 134 сключиха споразумение за подкрепа на десния кандидат за президент Румен Христов. Според Методиев това е своеволно разширяване на Синята коалиция от страна на СДС.
В.”МОНИТОР”Медицината на кредит стана хит сред студентите2000 първокласници се губят в училищните списъци. Две седмици преди началото на учебната година рекорден брой деца на 7 годинки все още не са записани в 1-ви клас. Това съобщи вчера просветният министър Сергей Игнатов.ГЕРБ издигна Фандъкова за втори мандатГЕРБ издигнаха вчера настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова за втори мандат на „Московска” 33. Кандидатурата й беше обявена заедно с последната порция от 64 номинации на управляващите за градоначалници в страната.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *