Преглед на печата

„Стандарт“ съобщава, че сделката е одобрена на последна инстанция с шест гласа „за“ и един „против“.  „БТ Инвест“ е новият собственик на „Булгартабак“, отбелязва вестник „Класа“ в заглавие на първа страница.
„Спазариха „Булгартабак“ за пет дни – рекордно кратка сделка, зад която стоят Делян Пеевски и Ахмед Доган“, пише „24 часа“.
Според „Дума“ тютюневият холдинг е продаден на цената на един мол.
„Синдикалистите се заканиха да блокират пътища и да ни оставят без цигари“, отбелязва „Новинар“ във фоторепортаж по повод протестите срещу продажбата на холдинга.
Приватизацията на „Булгартабак“ е водеща тема и за седмичника „Капитал“, според който управляващите продават компанията скоростно и без скрупули на „анонимен“ в кавички купувач.
„Бойко избра: Плевнелиев е кандидат-президентът. Маргарита Попова е най-вероятният вице на строителния министър“, пише „Труд“ на първа страница. Вестникът е категоричен, че информацията му е достоверна и в рубриката си за кандидат-президентите предлага очерк за Плевнелиев. Припомням, кандидатът на ГЕРБ ще бъде обявен утре. Според „Труд“ на стола на строителния министър ще седне енергичната му заместничка Лиляна Павлова, а наследникът на Попова още се търси.
„Премиерът нареди до шест месеца електронното правителство да заработи“, пише вестник „Сега“. На страницата си „Наблюдател“ изданието помества коментар под заглавие: „И Борисов заложи на губещата тиха дипломация в Либия“. „Премиерът не посмя да поиска на висок глас в Париж оневиняване на България в аферата с медиците“,пише в коментара.
„След ултиматум към хората на Кадафи у нас барети превзеха либийското посолство“, съобщава „24 часа“ на първа страница и отбелязва в подзаглавие, че в безпрецедентната акция са пленени и трите деца на консула, който вдигна революция в посолството миналия месец.
На две страници „Стандарт“ предлага подробна информация за започващото днес авиошоу в Пловдив, на което ще бъдат показани най-новите модели изтребители. „20 хиляди гледат небесни асове“, гласи едно от заглавията по темата.
„Дума“ посвещава четири страници в днешния си брой на своя създател – Стефан Продев, по повод 10 години от смъртта му. „Той не спира да бъде тук“ – така е озаглавена редакционната колонка на вестника. „Неговите качества са му отредили златно място сред най-добрите имена на българската журналистика“, пише Валери Петров под заглавие „Продев – каква голяма фигура!“.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *