Преглед на печата

В интервю за „24 часа“ бившият заместник-председател на ДПС Касим Дал прогнозира тотален срив в гласовете за движението наесен. Според него „лицата на ДПС са компрометирани и пребоядисани“.
Предизборната кампания започва на 23 септември и приключва на 21 октомври, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Бисер Троянов, цитиран от „Новинар“. Кандидат-президентските двойки ще имат възможност да пуснат до 3-минутно обръщение по БНР и БНТ.
Днес ще бъде гласувана внесената в сряда от ГЕРБ номинация на Бисер Петков за управител на Националния осигурителен институт, съобщава „Дневник“. Постът беше овакантен в средата на май, когато Христина Митрева подаде оставка след критики от страна на премиера и финансовия министър.
Ще бъде направено всичко възможно до края на сепептември да бъде подготвена апликационната форма за автомагистрала „Струма“, пише „Класа“. Изданието цитира думите на Лиляна Павлова, номинирана за мястото на подалия оставка министър на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, който се включва в кандидатпрезидентската надпревара.
Държавата най-сетне регламентира партньорството си с частния бизнес, като одобри първия по рода си законопроект за публично-частното партньорство, пише „Сега“. Целта е да се сложи край на неясните договорености, прилагани в момента от общини и държавни институции.
Депутати от ГЕРБ предлагат да се въведе разсрочено плащане за налозите на бизнеса, отбелязва „Стандарт“. Нужни са дълги и сложни процедури, за да бъде разрешено разсроченото плащане, което Брюксел възприема като държавна помощ.
Агенцията по вписванията бави с по 10 дни нотариалните актове от сделките в София, алармира „Труд“. Срокът по правилник е 3-дневен, но проверка на вестника е установила сериозно забавяне, създаващо рискове за имотни измами и други неприятни изненади за купувачите.
България е отстъпила с три позиции в глобалната класация по конкурентоспособност, посочва „Дума“. Страната ни е изостанала на 74-а позиция от 142 икономики заради влошаване ефективността на стоковите пазари, технологична готовност, степен на развитие на бизнеса, инфраструктура и иновативност.
Солени сметки очакват абонатите на парното, чиито топломери спрат да работят, а те не го забележат навреме, предупреждава „Монитор“. От момента, в който изгасне дисплеят на разпределителя на който и да е от радиаторите в жилището, сметката започва да се прави така, все едно той работи на пълна мощност. Това продължава, докато уредите не бъдат сменени с нови, поясняват топлинни счетоводители.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *