Преглед на печата

По Дунав не пътува нито един кораб, а 64 са заклещени в плитчините.
Столичната община обмисля да вдигне максималната позволена скорост по основните булеварди на София, посочва в друга статия вестникът. Целта е автомобилите да се движат по-бързо в задръстванията, а вредните емисии да се намалят, уточнява публикацията.
Темата на Труд е посветена на задачите пред новоизбраните кметове на много градове у нас. Заглавието е: „Новите кметове ще нищят стари проблеми“.
За първи път в България граждани ще съдят колективно общината за чистотата на въздуха, отбелязва Дневник. Неправителствени организации подадоха безпрецедентен иск срещу община Пловдив, целта е администрацията и местната екоинспекция да бъдат принудени да предприемат мерки.
До 25 септември да се учреди работна група към екоминистерството, която да изготви нов проект за Закон за управление на отпадъците, предлагат 9 неправителствени организации, бизнеса и национално представените синдикати, пише по темата вестник Класа.
Европейската комисия очаква ръстът през третото и четвъртото тримесечие на годината да намалее съответно до 0.2 и 0.1%. Комисията обаче не смята, че се задава нова рецесия, а пазарите реагираха позитивно на намерението на германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Никола Саркози да задържат Гърция в еврозоната, посочва Пари.
Близо два пъти повече ще е бюджетът в селското стопанство за 2012 година, пише Дума, като цитира земеделския министър Мирослав Найденов. Той е подписал споразумение със земеделските асоциации за размера на субсидиите преди приемането на бюджетната рамка за догодина.
Ситна цедка ще бъде въведена за операциите в болниците у нас. Хирурзите ще режат само в краен случай, едва след като бъдат проучени всички останали алтернативни възможности за лечение, посочва Монитор, като цитира председателя на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов.
Главният прокурор Борис Велчев обяви, че е против увеличаване на санкциите в Наказателния кодекс за купуване на гласове по време на избори, но посочи, че има места, където се проявява доста толерантност към нарушителите. Затова, според него, вотът и практиката за провеждането му ще дадат окончателни мотиви за предложение на други наказания, посочва Новинар.
Безработен търсач на старо желязо от Свищов откри уникални ценности от тракийската епоха и предаде находките в полицията, пише Труд във водещата си статия. Докато копал за желязо, мъжът се натъкнал на делва със златни накити и бронзови брадви и секачи, уточнява изданието.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *