Преглед на печата

Токът ще поскъпва, затова не зарязвайте парното, предупреди вчера шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев.Прогнозата му е, че от 1 юли 2012 г. цената на тока може да се вдигне с 15 %. 10 от тях са от квотите, които ще трябва да купуват въглищните централи. Те се въвеждат от 2013 г., но ценовата година на комисията е от 1 юли 2012 до 1 юли 2013 г. Така че половин година авансово ще плащаме за квотите за замърсяване. Другите 5% ще дойдат от включването на нови ветроенергийни и фотоволтаични паркове. Семерджиев се надява да издействаме от Брюксел по-дълъг срок за безплатни квоти на някои тецове, инвестиращи в екоинсталации.Това ще омекоти ценовия удар за потребителите. Възможно е от 1 октомври 2011 г. газът да поскъпне с 6% и заради по-малкото му увеличение парното да скочи с 2-3 %, а не с 5 на сто.
в. „СТАНДАРТ“ „Лили на всеки километър“В БСП искали и Боно, Ламбо склонил приматаЛили Иванова даде гласа си на БСП за изборите.Примата склонила след дълги уговорки в сряда, похвалиха се от „Позитано“ 20. Везната наклонила, след като лично червеният кандидат за вицепрезидент Стефан Данаилов помолил певицата да се включи в кампанията. Тарифата за участието засега е тайна. „Вече може да пуснем клип „На всеки километър с Лили“, шегуват се социалисти. От червения щаб признаха, че са водили преговори и със суперзвездата Боно. Здравословни проблеми обаче отказали от участие в родните избори фронтмена на U2. Лили ще извиси глас до тандема на БСП Ивайло Калфин и Стефан Данаилов по време на официалния старт на кандидатпрезидентската кампания на двамата в Пловдив. Това ще стане в понеделник пред хотел „Тримонциум“ в присъствието на соцлидера Сергей Станишев.Под тепетата ще се съберат и представители на младежите социалисти от цялата страна заедно с кандидат-кметовете и водачите на листи за общински съвети.в. „ДУМА““Половината ВиК мрежа е амортизирана“Експлоатацията на тръбите е 25 години, а те се използват вече 3-4 десетилетияПовече от половината ВиК мрежа на България е изградена от етернитови, азбестоциментови тръби, които са с изтекъл амортизационен срок. Това каза проф. д-р инж. Ганчо Димитров от катедра “Водоснабдяване, канализация и пречистване на води” в Университета по архитектура, строителство и геодезия.Годността на тези тръби е изтекла отдавна. Експлоатацията им обикновено е 25 години, а те са на 30-40 години.За разлика от старите новото поколение ВиК тръби са полиетиленови с висока плътност, използват се също чугунени тръби, които имат 100-годишна експлоатация. Те са с вътрешни силикатни или пластмасови покрития. Главните, основни клонове на ВиК мрежите, според проф. Димитров, трябва да бъдат направени от сериозниматериали – чугунени или стоманени тръби, които са с високо качество.
в. „СЕГА““Над 700 000 българи се оказаха със забрана да гласуват“Диян Николов, Галя ГорановаМежду 700 000 и 800 000 българи са включени от МВР в забранителен списък и няма да имат правото да гласуват в местните избори на 23 октомври, алармира главният секретар на община Велико Търново Мина Илиева. По-голямата част от тях са абсолютно несправедливо лишени от участие във вота, защото през последните 4 месеца са били на територията на страната, т.е. отговарят на условието за уседналост, но това не е отбелязано в регистрите на МВР, смята тя. Проблемът е бил поставен на национален форум онзи ден, на който са присъствали председателят на сдружението на общините Гинка Чавдарова, говорителят на ЦИК Ралица Негенцова и представителят на ОИК Владимир Христов. Казусът засяга само местните избори, тъй като избирателите могат да гласуват за президент и в чужбина. На последните парламентарни избори общият брой на избирателите бе 7 129 965 души.Илиева даде за пример кандидат за общински съветник в старопрестолния град, който се завърнал от Сирия през 2010 г., но е във въпросния забранителен списък. Преди 10 дни МВР е изпратило в общините имената на хората, които няма да бъдат включени в избирателните списъци. Изчисленията, които прави Илиева, за да получи сумата от 800 000 души, е, че средно по 2000-3000 души са със забрана за гласуване в 264-те общини на България. Като пример тя посочи Благоевград, където със забрана да отидат до урните са 10 000 души, в Руен – 4500, в Ловеч – 2000 и във Велико Търново – 2000 души. „На предишните местни избори забранителният списък в Търново беше с 300 души, но нямам никаква идея защо сега е набъбнал с толкова много“, коментира Илиева. По закон от избирателни права са лишени поставените под запрещение и лицата, които изтърпяват наказание лишаване от свобода.
в. „ТЕЛЕГРАФ“ „Инспектори затвориха филхармонията“НЯМАЛО ТОАЛЕТНИ И ДОБРИ УСЛОВИЯ НА ТРУДМузикантите репетират тайно ВечерЛОРА РИЗОВАСофийската филхармония бе затворена заради прах и шум в зала „България“. Репетицията на музикантите бе прекъсната 15 минути след започването си във вторник. Инспектори обяснили на музикантите, че не могат да репетират в ремонтиращата се в момента зала.Тоалетните също били в ремонт, а всичко наоколо било в прах. За да избегнат шума от строителите, на музикантите било разпоредено да идват на репетиции в 18 ч. Правели го полутайно, защото по време на ремонт такова нещо не се полага и те трябва да си намерят друго място за репетиции.
в. „МОНИТОР““Гоним лошия съсед от блока“ИВАН ПЕТРОВРешението вземат 75 процента от съкооператоритеПравото на собственост на прокудения не се накърняваВече ще имаме законното право да гоним лош съсед от сградата за срок от 3 години, дори той да е съсобственик в кооперацията. Това стана ясно вчера при обсъждането на първо четене на предложенията за промени в Закона за собствеността.В последния ден преди празниците парламентът отхвърли предложение на депутата Лъчезар Тошев да отпадне текст, според който собственик на апартамент се изважда от кооперацията по решение на общото събрание.Против отмяната на текста гласуваха 54народни представители, 20 бяха „въздържали се“, а четирима – „за“.
в. „АТАКА““Само АТАКА издига за кмет на Гърмен християнин“Единствено АТАКА издига християнин за кмет на Гърмен – Борис Грозданов. ГЕРБ се е спрял на Бастри Чаушев, а Ахмед Башев от ДПС си осигури и подкрепата на БСП.Борис Грозданов е от основателите на АТАКА и един от най-активните хора в района, известен със съсредоточаване на ислямистки клетки – Рибново, Дъбница, Корница.  „Хората тук са отчаяни, че държавата нищо не прави за поддържане на християнския дух. Затова с тази кауза се е нагърбила АТАКА“, твърди националистът, който е известен като най-добрия майстор на камини. Грозданов е един от хората, които стоят в основата на сигналите срещу небезизвестния Ахмед Башев за далавери и насаждане на ислямизъм. „Тъжното е, че нито един сигнал не е стигнал до край“, отбеляза кандидат-кметът на АТАКА.Един от най-големите проблеми на община Гърмен, където има много християни, е умишленото заселване на цигани в т. нар. квартал „Кремиковци“, от които хората са пропищели. „В деня на изборите багери паркират пред гетото и хора на Башев заплашват, че ще бутнат катуна, ако циганите не гласуват – вечерта багерите си заминават“, разказват запознати.С нетърпение в Гърмен чакат Волен Сидеров, защото след посещението му през лятото в Якоруда и Белица хората са се успокоили, че има надежда за спиране ислямизацията на района. С особена благодарност си спомнят за даренията на АТАКА за църквата в Якоруда и параклиса в Белица. „Ако дойде Волен, активността на християните ще стигне 20-30%“, убеден е Грозданов. По думите му в момента срещу националистите работи не само депесарската, но и гербаджийската машина. „Няма кадрови промени – ДПС деребейства и днес, ГЕРБ мълчи. Животът в Сатовча, Якоруда и Белица е спрял“, тъжно отбелязва националистът.
в. „РЕПУБЛИКА““Правят тайно нов балкански съюз“Ос на православието спасява от кризатаУправляващите гръцки политици искат София, Атина и Белград в обединениетоЛидери на Общогръцкото социалистическо движение ПАСОК са готови да водят тайни преговори за побратимяване на София, Белград и Атина в пределите на Балканска федерация. Това е единствената възможност на споменатите държави да се простират на три морета и да преборят кризата, категорични са хората на  гръцкия   министър-председа-тел Папандреу. Бъдещият Балкански съюз щял да се превърне в ключов икономически фактор и в магнит за инвеститори от САЩ, Китай и Русия заради петролопроводите и газопроводите, минаващи през България, Гърция и Сърбия.Българските политици обаче отрекоха да са водени официални разговори по темата. Лидери на Общогръцкото социалистическо движение ПАСОК са готови да водят тайни преговори за побратимяване на София, Белград и Атина в пределите на Балканска федерация. Това е единствената възможност на споменатите държави да се простират на три морета и да преборят всеобщата криза, категорични са хората на гръцкия министър-председател Папандреу, пишат в южната ни съседка.Сценарият за такъв съюз е последното спасение за Гърция, категорични са анализаторите. Атина е в колапс, а парите в хазната ще стигнат до ноември, пишат медиите там, разчитайки на София да оправи нещата.
. „ЗАСАДА“““Славия“ и „Локо“(Сф) уредили мачове“Мачът „Славия“ -„Локомотив“ (Сф) от 6-ия кръг на „А“ група, завършил с победа 2:1 за „белите“, е бил уреден. Това заявиха от австрийската фирма за онлайн залагания „Sky sport 365“. Въпросната букмейкърска къща е официален сътрудник на ФИФА и има богат опит в подаването на сигнали до различни институции за нагласени спортни срещи, включително и за скандала „Калчополи“ в Италия.Мачът „Славия“ – „Локомотив“ (Сф) от 6-ия кръг на „А“ Фупа, завършил с победа 2:1 за „белите“, е бил уреден. Това заявиха от австрийската фирма за онлайн залагания „Sky sport 365“. Въпросната букмейкърска къща е официален сътрудник на ФИФА и има богат опит в подаването на сигнали до различни институции за на-гласени спортни срещи, включително и за скандала „Калчополи“ в Италия. Естествено, от компанията нямат доказателства за измамата.Твърдението им за това, че срещата е била нагла-сена, се базира на система за наблюдения чрез математически данни за движението на залаганията. Според нея коефициентът за успех на „Славия“ е паднал драстично, което поражда сериозните съмнения.“Коефициентът за победана домакините в такъв мач варира около 2,00. В случая ставката се срина до 1,05, което е все едно да заложиш на Португалия срещу Андора. Освен това имаше голямо движение и при залагането над 2,5 гола“, заяви представителят на фирмата за България Йордан Динов В крайна сметка двубоят е бил изваден от програмата на 95% от букмейкърските къщи.Като потвърждение за уредения мач дойде и поведението на публиката на „белите“. Бесни от показаното на терена в квартал „Овча купел“, привържениците освиркаха своите, скандираха им „Горчиво!“, а за капак напусна по-рано трибуните и отиде на рита махленско мачле.От „Sky sport 365“ изразиха готовност да съдействат на държавата в борбата с черното тото. фирмата,както и повечето от другите онлайн букмейкърски къщи на българския пазар обаче среща трудности с Държавната комисия по хазарта,която им издава актове, тъй като нямат разрешително за нашия пазар. Това обаче е пропуск в закона, тъй като след влизането ни в  ЕС,това не е нужно, защото компаниите имат лиценз в страната, в която са регистрирани.Председателят на парламентарната комисия по въпросите на образованието, младежта и спорта Огнян Стоичков, който внесе промените в Наказателния кодекс, касаещи черното тото, обеща, че до началото на следващата година този проблем няма да го има. „Готови сме да си сътрудничим с онлайн букмейкърските къщи по въпроса с уредените мачове. До месец от Брюксел трябва да одобрят новия закон за хазарта, след което компаниите няма да имат подобни затруднения“, заяви Стоичков.

Финанси

 

в. „ДНЕВЕН ТРУД““Димитър Пенев предлага паметник на Стоичков“Да бъде издигнат паметник на мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков на стадион “Марица” в Пловдив. Идеята е на треньор № 1 във футбола ни за XX век Димитър Пенев.Селекционерът на четвъртите в света от САЩ през 1994 г. даде предложението си на тържествата за 90-годишния юбилей на пловдивския клуб, откъдето Стоичков тръгна в големия футбол.“Христо Стоичков заслужава паметник на стадиона на “Марица” заради заслугите си за популяризиране името на клуба по цял свят”, обяви Пенев.
в. „24 ЧАСА“ „Токът поскъпва с 15 % „огодина заради квотите, които ще купуват централитеОбмислят скок при газа с 6%, парното с 2-3 на стоТокът ще поскъпва, затова не зарязвайте парното, предупреди вчера шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев.Прогнозата му е, че от 1 юли 2012 г. цената на тока може да се вдигне с 15 %. 10 от тях са от квотите, които ще трябва да купуват въглищните централи. Те се въвеждат от 2013 г., но ценовата година на комисията е от 1 юли 2012 до 1 юли 2013 г. Така че половин година авансово ще плащаме за квотите за замърсяване. Другите 5% ще дойдат от включването на нови ветроенергийни и фотоволтаични паркове. Семерджиев се надява да издействаме от Брюксел по-дълъг срок за безплатни квоти на някои тецове, инвестиращи в екоинсталации.Това ще омекоти ценовия удар за потребителите. Възможно е от 1 октомври 2011 г. газът да поскъпне с 6% и заради по-малкото му увеличение парното да скочи с 2-3 %, а не с 5 на сто.
в. „СТАНДАРТ“ „Лили на всеки километър“В БСП искали и Боно, Ламбо склонил приматаЛили Иванова даде гласа си на БСП за изборите.Примата склонила след дълги уговорки в сряда, похвалиха се от „Позитано“ 20. Везната наклонила, след като лично червеният кандидат за вицепрезидент Стефан Данаилов помолил певицата да се включи в кампанията. Тарифата за участието засега е тайна. „Вече може да пуснем клип „На всеки километър с Лили“, шегуват се социалисти. От червения щаб признаха, че са водили преговори и със суперзвездата Боно. Здравословни проблеми обаче отказали от участие в родните избори фронтмена на U2. Лили ще извиси глас до тандема на БСП Ивайло Калфин и Стефан Данаилов по време на официалния старт на кандидатпрезидентската кампания на двамата в Пловдив. Това ще стане в понеделник пред хотел „Тримонциум“ в присъствието на соцлидера Сергей Станишев.Под тепетата ще се съберат и представители на младежите социалисти от цялата страна заедно с кандидат-кметовете и водачите на листи за общински съвети.в. „ДУМА““Половината ВиК мрежа е амортизирана“Експлоатацията на тръбите е 25 години, а те се използват вече 3-4 десетилетияПовече от половината ВиК мрежа на България е изградена от етернитови, азбестоциментови тръби, които са с изтекъл амортизационен срок. Това каза проф. д-р инж. Ганчо Димитров от катедра “Водоснабдяване, канализация и пречистване на води” в Университета по архитектура, строителство и геодезия.Годността на тези тръби е изтекла отдавна. Експлоатацията им обикновено е 25 години, а те са на 30-40 години.За разлика от старите новото поколение ВиК тръби са полиетиленови с висока плътност, използват се също чугунени тръби, които имат 100-годишна експлоатация. Те са с вътрешни силикатни или пластмасови покрития. Главните, основни клонове на ВиК мрежите, според проф. Димитров, трябва да бъдат направени от сериозниматериали – чугунени или стоманени тръби, които са с високо качество.
в. „СЕГА““Над 700 000 българи се оказаха със забрана да гласуват“Диян Николов, Галя ГорановаМежду 700 000 и 800 000 българи са включени от МВР в забранителен списък и няма да имат правото да гласуват в местните избори на 23 октомври, алармира главният секретар на община Велико Търново Мина Илиева. По-голямата част от тях са абсолютно несправедливо лишени от участие във вота, защото през последните 4 месеца са били на територията на страната, т.е. отговарят на условието за уседналост, но това не е отбелязано в регистрите на МВР, смята тя. Проблемът е бил поставен на национален форум онзи ден, на който са присъствали председателят на сдружението на общините Гинка Чавдарова, говорителят на ЦИК Ралица Негенцова и представителят на ОИК Владимир Христов. Казусът засяга само местните избори, тъй като избирателите могат да гласуват за президент и в чужбина. На последните парламентарни избори общият брой на избирателите бе 7 129 965 души.Илиева даде за пример кандидат за общински съветник в старопрестолния град, който се завърнал от Сирия през 2010 г., но е във въпросния забранителен списък. Преди 10 дни МВР е изпратило в общините имената на хората, които няма да бъдат включени в избирателните списъци. Изчисленията, които прави Илиева, за да получи сумата от 800 000 души, е, че средно по 2000-3000 души са със забрана за гласуване в 264-те общини на България. Като пример тя посочи Благоевград, където със забрана да отидат до урните са 10 000 души, в Руен – 4500, в Ловеч – 2000 и във Велико Търново – 2000 души. „На предишните местни избори забранителният списък в Търново беше с 300 души, но нямам никаква идея защо сега е набъбнал с толкова много“, коментира Илиева. По закон от избирателни права са лишени поставените под запрещение и лицата, които изтърпяват наказание лишаване от свобода.
в. „ТЕЛЕГРАФ“ „Инспектори затвориха филхармонията“НЯМАЛО ТОАЛЕТНИ И ДОБРИ УСЛОВИЯ НА ТРУДМузикантите репетират тайно ВечерЛОРА РИЗОВАСофийската филхармония бе затворена заради прах и шум в зала „България“. Репетицията на музикантите бе прекъсната 15 минути след започването си във вторник. Инспектори обяснили на музикантите, че не могат да репетират в ремонтиращата се в момента зала.Тоалетните също били в ремонт, а всичко наоколо било в прах. За да избегнат шума от строителите, на музикантите било разпоредено да идват на репетиции в 18 ч. Правели го полутайно, защото по време на ремонт такова нещо не се полага и те трябва да си намерят друго място за репетиции.
в. „МОНИТОР““Гоним лошия съсед от блока“ИВАН ПЕТРОВРешението вземат 75 процента от съкооператоритеПравото на собственост на прокудения не се накърняваВече ще имаме законното право да гоним лош съсед от сградата за срок от 3 години, дори той да е съсобственик в кооперацията. Това стана ясно вчера при обсъждането на първо четене на предложенията за промени в Закона за собствеността.В последния ден преди празниците парламентът отхвърли предложение на депутата Лъчезар Тошев да отпадне текст, според който собственик на апартамент се изважда от кооперацията по решение на общото събрание.Против отмяната на текста гласуваха 54народни представители, 20 бяха „въздържали се“, а четирима – „за“.
в. „АТАКА““Само АТАКА издига за кмет на Гърмен християнин“Единствено АТАКА издига християнин за кмет на Гърмен – Борис Грозданов. ГЕРБ се е спрял на Бастри Чаушев, а Ахмед Башев от ДПС си осигури и подкрепата на БСП.Борис Грозданов е от основателите на АТАКА и един от най-активните хора в района, известен със съсредоточаване на ислямистки клетки – Рибново, Дъбница, Корница.  „Хората тук са отчаяни, че държавата нищо не прави за поддържане на християнския дух. Затова с тази кауза се е нагърбила АТАКА“, твърди националистът, който е известен като най-добрия майстор на камини. Грозданов е един от хората, които стоят в основата на сигналите срещу небезизвестния Ахмед Башев за далавери и насаждане на ислямизъм. „Тъжното е, че нито един сигнал не е стигнал до край“, отбеляза кандидат-кметът на АТАКА.Един от най-големите проблеми на община Гърмен, където има много християни, е умишленото заселване на цигани в т. нар. квартал „Кремиковци“, от които хората са пропищели. „В деня на изборите багери паркират пред гетото и хора на Башев заплашват, че ще бутнат катуна, ако циганите не гласуват – вечерта багерите си заминават“, разказват запознати.С нетърпение в Гърмен чакат Волен Сидеров, защото след посещението му през лятото в Якоруда и Белица хората са се успокоили, че има надежда за спиране ислямизацията на района. С особена благодарност си спомнят за даренията на АТАКА за църквата в Якоруда и параклиса в Белица. „Ако дойде Волен, активността на християните ще стигне 20-30%“, убеден е Грозданов. По думите му в момента срещу националистите работи не само депесарската, но и гербаджийската машина. „Няма кадрови промени – ДПС деребейства и днес, ГЕРБ мълчи. Животът в Сатовча, Якоруда и Белица е спрял“, тъжно отбелязва националистът.
в. „РЕПУБЛИКА““Правят тайно нов балкански съюз“Ос на православието спасява от кризатаУправляващите гръцки политици искат София, Атина и Белград в обединениетоЛидери на Общогръцкото социалистическо движение ПАСОК са готови да водят тайни преговори за побратимяване на София, Белград и Атина в пределите на Балканска федерация. Това е единствената възможност на споменатите държави да се простират на три морета и да преборят кризата, категорични са хората на  гръцкия   министър-председа-тел Папандреу. Бъдещият Балкански съюз щял да се превърне в ключов икономически фактор и в магнит за инвеститори от САЩ, Китай и Русия заради петролопроводите и газопроводите, минаващи през България, Гърция и Сърбия.Българските политици обаче отрекоха да са водени официални разговори по темата. Лидери на Общогръцкото социалистическо движение ПАСОК са готови да водят тайни преговори за побратимяване на София, Белград и Атина в пределите на Балканска федерация. Това е единствената възможност на споменатите държави да се простират на три морета и да преборят всеобщата криза, категорични са хората на гръцкия министър-председател Папандреу, пишат в южната ни съседка.Сценарият за такъв съюз е последното спасение за Гърция, категорични са анализаторите. Атина е в колапс, а парите в хазната ще стигнат до ноември, пишат медиите там, разчитайки на София да оправи нещата.Мерацив. „ЗАСАДА“““Славия“ и „Локо“(Сф) уредили мачове“Мачът „Славия“ -„Локомотив“ (Сф) от 6-ия кръг на „А“ група, завършил с победа 2:1 за „белите“, е бил уреден. Това заявиха от австрийската фирма за онлайн залагания „Sky sport 365“. Въпросната букмейкърска къща е официален сътрудник на ФИФА и има богат опит в подаването на сигнали до различни институции за нагласени спортни срещи, включително и за скандала „Калчополи“ в Италия.Мачът „Славия“ – „Локомотив“ (Сф) от 6-ия кръг на „А“ Фупа, завършил с победа 2:1 за „белите“, е бил уреден. Това заявиха от австрийската фирма за онлайн залагания „Sky sport 365“. Въпросната букмейкърска къща е официален сътрудник на ФИФА и има богат опит в подаването на сигнали до различни институции за на-гласени спортни срещи, включително и за скандала „Калчополи“ в Италия. Естествено, от компанията нямат доказателства за измамата.Твърдението им за това, че срещата е била нагла-сена, се базира на система за наблюдения чрез математически данни за движението на залаганията. Според нея коефициентът за успех на „Славия“ е паднал драстично, което поражда сериозните съмнения.“Коефициентът за победана домакините в такъв мач варира около 2,00. В случая ставката се срина до 1,05, което е все едно да заложиш на Португалия срещу Андора. Освен това имаше голямо движение и при залагането над 2,5 гола“, заяви представителят на фирмата за България Йордан Динов В крайна сметка двубоят е бил изваден от програмата на 95% от букмейкърските къщи.Като потвърждение за уредения мач дойде и поведението на публиката на „белите“. Бесни от показаното на терена в квартал „Овча купел“, привържениците освиркаха своите, скандираха им „Горчиво!“, а за капак напусна по-рано трибуните и отиде на рита махленско мачле.От „Sky sport 365“ изразиха готовност да съдействат на държавата в борбата с черното тото. фирмата,както и повечето от другите онлайн букмейкърски къщи на българския пазар обаче среща трудности с Държавната комисия по хазарта,която им издава актове, тъй като нямат разрешително за нашия пазар. Това обаче е пропуск в закона, тъй като след влизането ни в  ЕС,това не е нужно, защото компаниите имат лиценз в страната, в която са регистрирани.Председателят на парламентарната комисия по въпросите на образованието, младежта и спорта Огнян Стоичков, който внесе промените в Наказателния кодекс, касаещи черното тото, обеща, че до началото на следващата година този проблем няма да го има. „Готови сме да си сътрудничим с онлайн букмейкърските къщи по въпроса с уредените мачове. До месец от Брюксел трябва да одобрят новия закон за хазарта, след което компаниите няма да имат подобни затруднения“, заяви Стоичков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *