Преглед на печата

Георгиев коментира, че няма връзка между дейността му на бизнесмен с ролята му в регистрираното у нас вероизповедание.
Вестникът помества прогнозата на милиардера Джордж Сорос, че голямата депресия ще се повтори, защото правителствата, особено в еврозоната, губят контрол. Той предлага създаване на едно финансово министерство за страните-членки на еврозоната. Република цитира по темата директора на Международния валутен фонд за Европа Антонио Борхес, според когото светът влиза в рецесия през следващата година. Класа допълва, че дълговата криза, предизвикана от Гърция, заплашва да се превърне и в банкова.
Сега тълкува на първа страница вчерашно решение на правителството, което раздели минималната работна заплата от такси и други плащания. От догодина партиите вече няма да печелят от повишаването на минималната заплата, но все още не е ясно дали таксите за лечен лекар и болничен престой ще бъдат намалени. Тълкуванието на вестник Пари е, че с решението си правителството е обезсмислило повишаването на минималната работна запалата. Премиите и парите за работно облекло например ще се определят вече в съответни нормативни актове.
Началникът на инспектората в прокуратурата Милена Филипова уверява в интервю за Труд, че няма чадър над нито един магистрат, а пропуските на магистратите в случая с Кирил Рашков трябва да се търсят в неизпълнено съдебно решение за хулиганство, което се наказва с 5 години затвор.
Говорителят на ЦИК Бисер Троянов пояснява за Стандарт, че предстоящите местни избори ще са най-туткавите заради дългите като размер бюлетини.
Монитор информира, че 80 км от най-шумните участъци на магистралите у нас ще бъдат оградени със шумозаглушителни пана още следващата година. Изданието пише още, че универсалните фондове, в които спестяваме за втора пенсия, отново са с доходност под нулата вследствие на кризата и трусовете на борсите.
Дума излиза в водещо заглавие „Пик на тежката битова престъпност“. само за едно денонощие , в страната са станали няколко тежки побои и убийства, сочат данни на МВР.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *