Преглед на печата

В петък в късните следобени часове отново ще се заоблачи. Ново сериозно застудяване, бурни ветрове и обилни валежи са възможни около последните дни на месеца, уточнява изданието.
„Снежен ад в Балкана над Сливен“, е заглавието на темата на Труд. Вестникът публикува и съвети какво да носим, ако пътуваме в лошо време.
Европейската банка за възстановяване и развитие прогнозира тежка 2012 година за България, отбелязва Труд във водещата си статия. Ръстът на икономиката ще се забави. За следващата година експертите очакват икономиката ни да напредне едва с 2.3%, а не с прогнозираните през юли 3,7 на сто, посочва по темата вестник Класа. Според доклада на банката страната ни заедно с Унгария, Словакия и Хърватия е сред държавите, изложени на най-голям риск при евентуална рецесия в еврозоната, пише вестник Пари.
Цената на парното може да не се повишава от началото на следващата година, след като премиерът Бойко Борисов реши да не увеличава акциза на метана, посочва Новинар. По думите на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев, сега не е моментът да се въвеждат допълнителни данъци, тъй като това ще се отрази на крайната цена, уточнява изданието.
Ако спестяванията са в евро, дръжте ги, защото еврото е залог за силна Европа и затова ще го запазят, съветва в публикация Стандарт.  Забавеният икономически растеж и страхът от нова рецесия принуждават европейците да отлагат големи и скъпи покупки и да харчат основно за стоки от първа необходимост заради очакванията им за по-ниски доходи, пише Дневник. Вестникът цитира проучване на консултантска компания за потребителския климат през третото тримесечие на годината. Има сериозни опасения за купуване на гласове и манипулации по време на броенето на бюлетините. Изцяло платената медийна кампания застрашава принципа на равнопоставеност и създава имуществен ценз за участие във вота, посочва Сега. Вестникът се позовава на междинния доклад на наблюдателите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.
КАТ ще започне да прибира шофьорските книжки на системните нарушители, останали без контролни точки, директно от работните им места. Причините за крайната мярка е, че все повече шофьори са започнали да се крият от районните инспектори, които ги издирват по адресите им, защото отказват да се явят на призовките на пътната полиция, посочва Монитор.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *