Преглед на печата

Плевнелиев пръв на балотаж, Фандъкова взема София, пише 24 Часа.  Пари публикува снимки на Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин на първата си страница, а заглавието гласи „Един от тях ще е“. Без изненада,  отбелязва  Дневник. Първите изводи са, че ГЕРБ печели още власт, но  не трябва да се подценява финалния сблъсък следващата неделя. Вотът ще бъде запомнен с много и екзотични нарушения, прозрачни бюлетини и дълги опашки пред секциите. Изборите „2 в 1″ бяха поставени под въпрос, след като администрацията, която трябваше да организира вота срещу 35 милиона лева, тотално се провали. Дълги опашки от желаещи да гласуват се извиваха пред избирателните секции през целия ден. На много места гласуването отнемаше повече от 1 час, поради което голяма част от желаещите се отказаха. Заради това няколко партии обмислят да искат касиране на вота, отбелязва Сега.  Клане на овце, коза с изрисуван със спрей номер на бюлетина и животински тор в предизборен щаб съпроводиха изборния процес на президентския и местния вот, Кандидати за кмет и общинар осъмнаха с надраскани коли посочва  Новинар. Непрофесионалисти, които сътвориха редица  смешки,  станаха коментатори на изборния ден. Христо Стоичков, Миро, Кирил Маричков и една плеяда медийни звезди се превърнаха в “ експерти“ в деня на вота за президентска и местна власт, пише  Дума.
Лекарствата, разрешени за употреба в Европейския съюз, ще бъдат маркирани с баркод срещу фалшификации от есента на 2012 година. Изискването е залегнало в извънредна директива за ограничаване на медикаментите фалшификати, посочва  Монитор като цитира Браншовата камара на дистрибуторите на лекарства на едро.
Бартерите са хит във Велико Търново. Офертите за необичайни сделки,  в които се разменят например автомобилни гуми срещу сливи за ракия, се разлепят по уличните стълбове и дървета, а част от тях могат да бъдат открити и в интернет сайтове, пише още вестника.
Строителството на последния лот от магистрала Струма в участъка от Симитли до Сандански ще струва с 30-40% по-малко от предварителните прогнози, посочва  Труд. Според Агенция Пътна инфраструктура общата стойност на целия лот би трябвало да е между 600 и 700 милиона лева.
Въпреки заканите за по-строг контрол върху пенсионирането през ТЕЛК, това явно продължава да бъде най-ефикасният начин за придобиване на постоянен доход в кризата. 4-% от новоотпуснатите пенсии през второто тримесечие са инвалидни, отбелязва Сега като цитира данни на НОИ.
Вестниците пишат и за силното земетресение от над 7 по скалата на Рихтер, което взе много жертви в Източна Турция. Това е най-мощният трус в южната ни съседка от досетилите насам, посочва Класа.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *