Преглед на печата 12.02.2009 г.

ДАНС е отнела достъпа до секретна информация на шефа на Националната агенция по приходите Мария Мургина, пише в. Сега. Формалният повод било образуването в началото на февруари досъдебно производство, което трябва да установи дали висши чиновници от НАП са извършили данъчно престъпление, съобщават пред изданието източници, запознати с разследването.

Държавата готви съд за газовия посредник Сашо Дончев, пише Монитор. Това съобщил министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Дончев, който през фирмата си „Овергаз“ държи над 60% от доставките на синьо гориво за България, ще отиде на съд в момента, в който официално откаже да плати компенсации за претърпените от „Булгаргаз“ щети, пише изданието.

Дума пише „Заявен е частен интерес на големи световни компании за строителството на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“, съобщил министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Българското правителство няма да отдели ресурс за това строителство, допълва изданието.

Нов пореден опит за лесен и безпроблемен достъп до данните от телефонни разговори, електронна поща, интернет комуникация, както и страниците, които всеки посещава в интернет, е направен в окончателния вариант на промените в Закона за електронните съобщения, четем в Дневник.

Националната следствена служба е започнала разследване на Централното звено за финансово договаряне в Министерството на финансите и на Изпълнителната агенция „Морска администрация“ в Министерството на транспорта, съобщава Класа. Досъдебното производство е образувано заради действия или бездействия на длъжностни лица от двете държавни структури, довели до ощетяване на държавния бюджет.

С канонада патриотични инициативи ни бомбардира вчера правителството, пише Новинар. Асоциацията на млекопреработвателите се договори с ветеринарната служба да има единен национален стандарт за млечните продукти. Производителите поискаха саламуреното сирене, което е направено по традиционна рецепта, без никакви примеси да се нарича „Българско сирене“.

Столицата се размина на косъм с ужасяващ кървав инцидент във вторник вечерта, пише Труд. Към 20 часа неизвестен е стрелял по автобус с пътници, движещ се по линия 310 от Сточна гара до Люлин. Шофьорът на автобуса веднага е спрял на безопасно място и е повикал полиция.

Собственикът на луксозни автокъщи Салех Асил се спаси сам от отвличане, е водещата тема на 24 часа. 47-годишният бизнесмен бил нападнат на столичния булевард „Симеоновско шосе“, разказал пред изданието бизнесменът, който има статут на постоянно пребиваващ у нас.

Цяла седмица Гергьовден ще радва народа. Това е един от последните подаръци на кабинета преди изборите, пише Стандарт. Социалният министър Емилия Масларова предлага 4-ти и 5-ти май също да са почивни дни, тъй като разкъсват празниците – първи и шести май.

Заплашителен ръст на върнати автомобили отчитат лизинговите компании у нас, пише Пари. През януари пазарът на нови автомобили регистрира шоков спад от 46%. Продадени са едва 2 хиляди и 300 коли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *