Преглед на печата

„Глътнат език и зарязани чували в София. След 30 часа на крак членове на СИК скандират „Мафия, мафия!“, пише 24 Часа. „Чували с бюлетини се разнасяха като картофи,“ пише Стандарт.
Извън изборите основна тема е проектобюджетът за 2012 година, обсъден от правителството вчера.  По-важните предложения на министрите в обобщение на Стандарт са: „290 лева минимална заплата от 1 април. Не предвиждат пари за вдигане на пенсиите. Дянков развързва кесията за наука и култура.“ „Бюджетната пица за 2012 остава постна“, е мнението на Труд. „Залагат двойно по-нисък дефицит и скромен ръст на брутния вътрешен продукт от 2,9 на сто“, информира вестник Класа. „Кабинетът планира съвсем да стопи фискалния резерв през 2012 година“, пише Сега. Изданието допълва:“финансовият министър е заложил едва 1,3 процента бюджетен дефицит, нисък ръст на икономиката и увеличаване на държавния дълг до 15 милиарда лева“. Прогнозите на правителството за икономиката и потреблението са „твърде оптимистични“ на фона на опасенията за нова рецесия в Европа, смята Дневник. Фактът, че парите за повечето министерства ще са същите, както през тази година, показва, че не се планират структурни реформи за по-голяма ефективност на администрацията. За двойното свиване на дефицита и ръста на инвестициите трябва да помогне увеличението на европарите с „амбициозните“ 80 %, пише изданието.
Във връзка с планираното увеличаване на минималната заплата Пари припомня, че в началото на месеца правителството реши да отвърже 54 плащания от и за бюджета, които зависят от нея, в това число и помощите за майчинство. И догодина МВР ще получи повече, отколкото през 2010-та. Спрямо 2011-та вътрешното ведомство ще се лиши от 6-7 млн. лв., така че числото ще бъде закръглено на 999 млн.
24 Часа съобщава подробности за въоръжения обир на бижутерски магазин в столицата. Пред очите на десетки хора в търговски център в „Младост-2“ въоръжена банда опря пистолет в слепоочието на продавачка и задигна около 7 кг злато и диаманти.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *