Преглед на печата

Бившият ръководител на Генералната дирекция за борба с организираната престъпност Ваньо Танов най-вероятно ще оглави Агенция „Митници“, пише 24 часа, като се позовава на „източник отвътре“. Генерал Танов бил предпочитан за поста заради „хард поведението си“ и заради тежката обстановка в митниците, които били разделени между три враждуващи лагера.
Новите специализирани звена за борба с мафията, които ще бъдат създадени по препоръка от Еврокомисията, ще бъдат шест – „Корупция“, „Пране на пари“, „Терор“, „Евроизмами“, „Наркотици“ и „Трафик на хора“. Това е научил Монитор от свои източници в съдебната власт.
В звената, които ще заработят още през септември, ще влизат служители на прокуратурата, ДАНС, МВР, НАП и Агенция „Митници“.
Набирането на хора започна още вчера, пише по същата тема Стандарт. Интересът към новата служба се засили, след като стана ясно, че държавата ще дава по 50 хиляди лева бонус за осъден престъпник от висшия ешелон, отбелязва вестникът.
Днес у нас пристига проучвателна мисия от Европейската комисия, информира Дневник. Експертите от дирекция „Регионално развитие“ начело с шефа й Жан Мари Сейлер ще връчат на финансовия министър Симеон Дянков доклад с основните висящи въпроси при усвояването на европарите у нас и ще се запознаят с намеренията на българските власти в тази област.
Бившият министър на околната среда Джевдет Чакъров е раздавал милиони левове за странни и изключително скъпи начинания в общини, управлявани от ДПС, а в същото време големи градове като Ямбол са останали без средства за пречиствателни станции. Това гласи водещата статия във вестник Сега, който се позовава на информация от новия заместник-министър Ивелина Василева. Цитира се конкретен случай със селце от Бургаска област, където е одобрен проект за водоснабдяване и канализация на стойност 43 милиона лева.
Всички печатни издания коментират смяната на ръководството на Държавната агенция Национална сигурност.
„Новата власт започва своята дейност с невиждан комфорт,“ сочи Дума. Когато предишното правителство пое властта, ключови шефове на агенции се заинатиха и не напуснаха постовете си. Сега ГЕРБ получават цялата власт, но оттук нататък всеки провал ще си е лично техен, отбелязва левият вестник.
Труд и Новинар са поставили в челните си карета информацията, че софиянци чакат поскъпване на парното наесен.
Новото правителство предвижда общината да си върне парното, пише на първа страница Дума. Това са изводите от вчерашната пресконференция на министъра на икономиката Трайчо Трайков. Той заяви, че столичното топлофикационно дружество е загубило 60 милиона лева заради решението на предишния министър, Петър Димитров, да замрази цените през изминалата зима.
До решението се стигна, след като десетки хиляди софиянци получиха шокови фактури за януари, неколкократно по-високи от миналогодишните, припомня Новинар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *