Преглед на печата

ДПС не изключва възможността да започне вот на недоверие към кабинета. Поводът за искането ще е провалът на политиката на ГЕРБ в сферата на бедствията и авариите, посочва Труд като цитира изказване на депутата Христо Бисеров пред БНР.
Системата за ранно оповестяване при бедствия, която започна да се изгражда през 2008 година, в момента обхваща едва 34% от населението, отбелязва Дума в статия под заглавие „Едва 1/3 от българите чуват сирени за бедствие“. Вестникът цитира вътрешния министър Цветан Цветанов.
България ще търси помощ от чужди специалисти за изграждането на новите затвори. Последният е бил построен в края на 60-те години, а страната ни има нужда от голяма сграда, която да приеме около 2 000 души, пише Новинар като цитира изказване на правосъдния министър Диана Ковачева пред БНР.
С близо 27% да поскъпне природният газ от началото на април, поиска Булгаргаз. Ако Държавната комисия за енергийно и водно регулиране приеме предложението, синьото гориво ще се увеличи със 166 лева и ще достигне близо 799 лева за 1000 кубически метра, посочва Земя.
За пръв път от постановлението за изпълнение на държавния бюджет не става ясно с какви суми за възнаграждения ще разполагат министерствата, държавните агенции и комисии. Числата са скрити в общ параграф „разходи за персонал“, в който влизат и плащаните от държавата осигуровки, обезщетения, плащания за нещатен персонал и др., отбелязва Сега.
Народът трупа борчове от забавени заплати. 48% от длъжниците в страната са забавили плащането на сметки или вноски по заеми през януари заради неизплатени в срок възнаграждения, пише Стандарт като цитира Асоциацията на колекторските агенции у нас. Класа отбелязва, че средната класа у нас все повече затъва в дългове  и все по-трудно се справя с плащането дори на комунални месечни сметки. Противно на масовото схващане, че по-бедните хора плащат по-трудно задълженията си, се оказва, че по-често длъжникът е на възраст между 40 и 50 години, жител на голям град, който преди години е достигнал висок стандарт и е теглил голям кредит, наред с ползването на редица други скъпи услуги.
От 2-3 години намирането на нова работа е трудна задача, но има и няколко изключения, които идват от развитието на икономиката. Ако сте специалист по финанси или в ИТ сферата, инженер или имате опит като мениджър на център за изнесени услуги – това са мениджърските длъжности, за които има най-голямо търсене  на пазара на труда, посочва Капитал Дейли.
Сбъдва се най-смелата ученическа мечта – ще може да се преминава в по-горен клас и с двойка при общ успех 4 и задължение изпитът да се вземе в рамките на новата учебна година. Възможността се дава в Закона за училищното и предучилищното образование като засега либерализацията е за 5 и 6 клас, посочва 24 Часа. Преса посочва, че според проекта учениците до трети клас няма да получават оценки от 2 до 6. Вместо това знанията на децата ще се мерят с думички – от „незадоволително“ до „отлично“.
С примамливи условия за прием университетите започнаха надпревара за привличане на повече кандидат-студенти в кампанията за 2012 година, пише  Монитор.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *