Преглед на печата

Според съучениците му побойниците са от съседната Строителна гимназия, отбелязва на първата си страница Стандарт.

„Шепа жп спартанци спряха 85 влака“ гласи заглавието в темата на Труд, посветена на стачката в железниците. Общо 444 служители на „БДЖ – Пътнически превози“ или под 3% от персонала на компанията се включиха в стачката, която започна точно в 8 ч. Те обаче получиха силна подкрепа на ключови позиции в Национална компания „Железопътна инфраструктура“.
Сред множеството от 150-200 души на Централна гара имаше и протестиращи от градския транспорт, топлофикация, лекари, металурзи и даже пивовари, които твърдяха, че са дошли за подкрепа, посочва 24 часа.
„Малко стачка, много хаос“ е озаглавена статията по темата в Стандарт.
Всички социални обещания на правителството, които не намериха място в официалния проектобюджет за 2012, са пред провал. В парламента няма внесено предложение на ниско платеното майчинство от 240 до 270 лева. Вдигането на ниските пенсии, което се превърна в залог за социалния диалог, може да бъде оставено за средата на годината при наличие на средства. Не е ясно дали ще има и допълнителни пари за здравословното хранене на децата, пише във водещата си статия Сега.
Предлаганата пенсионна реформа няма да промени съществено стандарта на хората, които ще разчитат на доходите от пенсия, отбелязва Капитал Дейли. Вестникът се позовава на сценарии до 2020 година, разработени от експерти на Националния осигурителен институт.
Работникът вече ще плаща глоба в размер на тримесечните си осигурителни вноски, ако работи без трудов договор, реши парламентът с приетите на първо четене на промени в Кодекса на труда. Парите от глобата ще отиват пак за работника – с тях ще се плащат здравните и социалните му вноски, посочва Дума.
Българинът ще отдели средно около 280 лева за коледни подаръци, отбелязва Новинар, като се позовава на проучване на Интернет сайтове. Сумата е с 40 лева по-голяма от миналогодишната, а всеки ще зарадва средно шестима близки и приятели.
24 часа публикува интервю с икономическия министър Трайчо Трайков. Намаленото потребление, стимулирането на инвестициите, идеята за помощи за електроенергия, такса електромер, побоят над шефа на АЕЦ Козлодуй са част от въпросите в разговора.
Износът на електроенергия от България достигна рекордни нива и само за година скочи с близо една трета, като до края на 2011 се очаква за регионалните пазари да бъдат доставени 10 и половина милиарда киловатчаса. Според Митю Хростозов от Електроенергийния системен оператор това се дължи основно на факта, че в момента в региона няма достатъчно валежи, за да работят ВЕЦ-овете, пише Класа. Куп нередности в случая с починалата родилка установи проверка в столичната акушеро-гинекологична болница „Шейново“. Освен лекарски грешки в прегледите на 35-годишната жена, са засечени и нарушения на заповеди на ръководството на здравното заведение за стъпките за хоспитализация, посочва Монитор.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *