Преглед на печата

Денят стана тъжен за Волен Сидеров, след като преди обед още четирима депутати го изоставиха. Сидеров обвини управляващите, че са подкупили бившите му съратници и се закани, че няма да допусне партията му да „бъде разбита“. За Новинар новите отцепници заявяват, че причината да напуснат е липсата на отчет за това как се харчат парите от субсидията и лошите резултати от вота. Напусналите депутати прогнозират, че може да имат и още последователи.
Австрийското дружество „И Ви Ен“ е изкупило почти всички държавни акции в електроразпределителните дружества от групата, които бяха предложени на закрит аукцион вчера, пише Капитал Дейли. Средната цена на сделките остана близо до минималната, констатира вестникът. За да си осигурят държавния дял, австрийците дадоха близо 90 млн. лв.; държавата бе заложила да спечели от сделката 78 млн. лв., отбелязва Класа.
Данъчните стартират акция „Емигрант“, която ще обхване 800 000 души, напуснали България, са съобщили запознати за 24 часа. Експерти смятат, че акцията ще облекчи българските емигранти, които отдавна са пациенти на чужди здравни каси, но все още им се водят задължения към българската.
Финансовият министър Симеон Дянков праща в храмовете данъчни, които да проверят как са харчени държавните пари, отпуснати на църквата, пише Стандарт. Дянков заяви, че е получил сигнали за финансови нарушения на божи служители, които е препратил към Националната агенция за приходите. Светият синод пък нямал главен счетоводител от 3 години.
Депутати от левицата и ДПС са сезирали отново Конституционния съд за прехвърлянето на 100 млн. лв. от бюджета на Здравната каса към Министерството на здравеопазването, пише Дума. Противниците на тази практика са категорични, че по този начин няма гаранции, че парите от здравни вноски се дават само за здравно осигурени пациенти.
МВР ще въвлече и бензиностанциите в битката срещу подпалвачите на автомобили, отбелязва Сега. Вътрешното министерство иска да получава информация за хора, които пълнят бутилки и туби с горивни материали. Решението свари неподготвени бензиностанциите, коментира изданието.
Максимална скорост от 30 км./ч. ще бъде въведена в определени градски зони, за да намалеят пътните произшествия, отбелязва Монитор. Това е предвидено в националната стратегия за подобряване на безопасността на движението до 2020 г., одобрена от правителството вчера. Ще се въведе и нормативна уредба за изграждане на училищни, пешеходни и жилищни зони, където ще има засилени мерки за безопасност на движението.
Управляващите твърдо са решили да пратят мъжете в кухнята, за да оказват подкрепа на съпругите си в семейните задължения, пише Труд. Амбициозната цел на кабинета е записана в националния план за насърчаване на равнопоставеността на половете за 2012 г. Мярката трябва да помогне на жените по-лесно да съвместяват къщната работа с кариерата.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *