Преглед на печата 13.02.2009 г.

„За първи път ЕС призна: Постигнахте успехи, по-добри сме от румънците, но се чакат присъди на корумпирани“ – така 24 ЧАСА обобщава обявения вчера технически доклад на ЕК за България и Румъния. „Браво, влизате в час“ е заглавието на СТАНДАРТ, който допълва в подзаглавия, че еврокомисията иска да пресечем купуването на гласове и че са нужни още удари срещу мафията. „Европейската комисия призна напредъка ни. Присъди по знакови дела, недопускане на изборно купуване и комисия за ДАНС препоръчаха от Брюксел“, пише ДУМА на първата си страница. „Брюксел скочи срещу договорките с бандити“ е заглавието на първа страница на МОНИТОР. „Има усилия, но без резултати. Докладът на еврокомисията отчете низходяща тенденция в борбата с корупцията, най-позитивна е оценката за съдебната система“, обобщава ДНЕВНИК. Получихме глътка въздух преди летния доклад“, пише вестник ПАРИ. „Европейската комисия превърна критиките в пожелания за лятото, когато ще бъде дадена по-категорична оценка за работата на управляващите у нас“ е коментарът на вестник СЕГА. В рубриката си „Позиция“ ТРУД отбелязва, че вместо да мерят доклада с различни аршини дали е по-мек или по-твърд, по-добре е всички да направят нещо за това да отпадне нуждата от доклади.
Под заглавие „Оставка вместо арест“ 24 ЧАСА пише, че се е обмислял показен арест на данъчен №1 Мария Мургина, която вчера подаде оставка. Достоверен източник казал за вестника, че сигнали за оказан натиск да се спрат проверки за гигантско точене на ДДС ще предизвикат най-сериозния финансов скандал в България.
„Афера за 600 млн. лв. свали шефката на данъчните“ е заглавието на ТРУД по темата.
„Задава се кошмарна безработица“ е водещото заглавие на НОВИНАР. „Режат между 190 млн. и 200 млн. лв. от разходите за администрация като мярка срещу кризата“, пише вестник КЛАСА на първата си страница.
СТАНДАРТ предлага оптимистичен поглед към днешния петък, 13-ти. На въпроса „Вярвате ли, че носи лош късмет“ анкетираните отговарят „не съм суеверен“, „не обръщам внимание“, „това е обикновена дата“, „всичко е шанс“ и …“в този ден ми върви.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *