Преглед на печата

„24 часа“ излиза със заглавието „Прокурор за селото на Доган“. Вестникът цитира министърът на екологията Нона Караджова, според която, един от първите сигнали на новия екип на министерството към прокуратурата ще е по разследването на вестника за парите за канализация, налети в родното село на Ахмед Доган.
Също от „24 часа“ ще научите за това кой кого заменя в митниците.
Вестник „Сега“ пише, че за трийсет и два месеца страната ни е усвоила един процент от еврофондовете. Направената от вестника справка показва, че България е получила 10 процентов аванс от Брюксел, а шест милиарда евро все още са под ключ. Коментърът на „Сега“ , е че има вероятност 2009 да се окаже почти нулева по усвояването на еврофондовете, а също така и много е реална възможността да се връщат малкото пари, усвоени досега.
„Труд“ избира за челната си страница заглавието „Изхвърлиха сърце, Георги чакаше за него“.
„Труд“ разказва, че мъж, който от две години чака за трансплантация не е бил опериран, тъй като бил пациент на болница „Лозенец“, а не на „Света Екатерина“ и от Агенцията по трансплантациите изхвърлили здравото сърце на загинал моторист вместо да го трансплантират на нуждаещия се.
На първата си страница „Стандарт“ извежда данни от свое раследване, според което срещу три бона рушвет и камионът ти минава митницата. Изданието допълва, че на прицела на новия митнически шеф вече е т.нар Дидо Дънката от Варна, заради вноса на китайски ментета.
„На БГ- границата съдират кожи“ – това заглавие избира вестник „Дума“ за челната си страница като цитира германско специализирано издание, което пише, че на българските граници царят корупция, измами, административен бандитизъм.
„Николай Василев платил 80 хиляди лева за изготвяне на сайт“ – тази новина научаваме от първата страница на вестник „Делник“. Черната каса на НДСВ май била в неговото министерство, допълва „Делник“ и припомня, че за да се направи сайт на добро ниво се дават около 400 лева.
Два вестника излизат с почти идентични заглавия „Новинар“ и „Монитор“. И двата ежедневника съобщават за акция на данъчните в чейндж бюрата, с уточнението че инспекторите вече затварят обекти заради системни измами и нередности.
„Монитор“ съобщава още от първата си страница за нападението срещу нашия колега Огнян Бояджиев, от когото бандити са откраднали дебитни карти и в момента е в болница с най-малко две порезни рани в областта на шията.
„Ударно завръщане на SOFIX“ – заглавието е на вестник „Пари“, който уточнява, че индексът на сините чипове е счупил психологическата летва от 400 пункта и седмичният ръст е над 16 на сто, което е сред най-големите увеличения в историята на Българската Фондова Борса.
И в края на прегледа на печата се спираме и на вестник „Дневник“ от когото научаваме, че сделките с имоти са намалели с 35% и най-големия спад е в София, Варна и Самоков, а според брокери финализирането на стари покупки на зелено прикрива истинския срив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *