Преглед на печата

Спряха ремонта в 43 общини“, пише „Труд“ на първата си страница. „Няма пари, правим кризисен мениджмънт“, цитира изданието думите на строителния министър Росен Плевнелиев.

До 31 юли са изхарчени 87 процента от бюджета за капиталови разходи на министерството, които за тази година са 87 млн. лв. Обектите се спират временно, докато бъде направен анализ за всеки.

„Дума“ допълва, че анализът ще покаже какъв е максималният брой на проектите, които могат да бъдат довършени.

Енергийният министър Трайчо Трайков предложи заемът от 250 млн. евро за строежа на АЕЦ „Белене“ да се плати от фискалния резерв, пише „Пари“ със заглавие „Ламята Белене“.

Около 50 млн. лв. ще отидат за популяризиране на страната ни и на стоки на български производители по света, съобщава „Дневник“,като се позовава на министъра на икономиката Трайчо Трайков. Средствата идват от Европейския фонд за регионално развитие по оперативна програма „Конкурентоспособност“.

„АЕЦ продавала неизгодно ток на частни търговци“, пише „Труд“. „Продавахме тока на най-добри цени“, опровергава в интервю за вестника подалият оставка директор Иван Генов. След като разбрах, че Димитър Ангелов ще е новият изпълнителен директор, нямам никакви притеснения за бъдещето на централата, казва още Генов.

Усвоили сме само 1,5 на сто от оперативна програма „Транспорт“, казва пред „Класа“ министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков. Поставяме си амбициозната задача да пресечем черния пазар на шофьорски книжки, посочва той.

„Монитор“ извежда като водещи думите на председателя на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране проф. Константин Шушулов „Цената на топлинната и на електрическата енергия няма да бъде променяна от 1 октомври, ако се запази предварително обявеното от „Булгаргаз“ искане за увеличение на цената на природния газ с 4,4 процента.“

Всички с доходи над 5 хил. лв. на месец да плащат допълнителен данък, предлага КТ „Подкрепа“, според водещия материал на „Стандарт“. Синдикатът иска да бъде въведен „Данък лукс“ за богатите и да се облагат еднократно яхти, самолети и други скъпи техни придобивки.

„Делник“ съобщава,че „Данъците върху доходите скачат“. Класните работи, които децата правят в края на всеки срок, ще отидат в историята, съобщава „Сега“.Просветният министър Йорданка Фандъкова е подготвила проект за промяна на наредбата за външно оценяване, в която е записано, че няма да има класни работи по предметите, по които ще се правят национални изпити.

„Супермашина казва къде ще люлее“, съобщава „24 часа“.Компютър за над 4 млн. лв. ще казва къде какво може да се строи, така че да не пострада при земетресение.

В събота центърът на София ще отане затворен заради концерта на Мадона, предупреждава „Новинар“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *