Преглед на печата

Данъчен номер едно Красимир Стефанов е цитиран да казва в Монитор „Вносът на рискови стоки падна след свързването на Националната агенция по приходите и митниците“. На централно място всекидневникът поставя решението на парламента да проверява предишното управление под заглавие „Две комисии подхващат кабинета „Станишев“. Правят ревизия на назначения, скандални сделки и други големи обществени поръчки, пояснява изданието. Монитор пише и за първото уволнение във военното ведомство „Махнаха шефката на дирекция „Социални дейности“ Мери Саханджиева заради решението й да закие кухни за ветерани“. Като свое разкритие Монитор отбелязва в едно изречение – „Затворник в отпуск заклал момичето в парка“.
В Класа, както и в Дневник на водещо място е публикувана финансова новина, почерпена от отчетите на БНБ за юли. Лихвите по заеми и влогове тръгнаха надолу, новите потребителски кредити в левове намаляват с 0,07 пункта до 14,15 на сто, пише финансовият всекидневник Класа, а темата в Дневник е озаглавена „Депозитната война започна да утихва“. Класа публикува интервю с Юлияна Николова в качеството й на ръководител на Секретариата към Съвета за управление на средствата от Европейския съюз под заглавие: „Институциите трябва да започнат да си говорят“.
Дума на централно място съобщава: „Тричленка начело на Пътната агенция“. Поводът за статията е решението на парламента да промени Закона за пътищата. Националната агенция „Пътна инфраструктура“ по предложение на ГЕРБ ще се казва Агенция „Пътна инфраструктура“ и трима души ще носят цялата отговорност за успехите или неуспехите й.
„Връщат от границата за неплатени данъци“, съобщава от първата си страница Новинар. Държавата ще отнема и разрешителното за оръжие за дългове към приходната агенция, допълва изданието.
На водещо място Стандарт отбелязва: „Трупаме стаж по пантофи. Фирмите започнали да пестят от наеми, като възлагат надомна работа на служителите си“. Разследването на Стандарт е за работата на Бърза помощ, чийто екип пристигнал 2 часа, след като бил повикан.
Сега, 24часа и Труд отделят специално внимание на аферата с подправените документи и начина, по който имотната мафия е въвлекла кантората на депутатката от ГЕРБ Искра Фидосова.
Труд е посветил темата си на една от идеите за промени в Кодекса за социално осигуряване, вече приети от Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. Занапред хората, придобили правото си на пенсия, без проблеми ще могат да работят, като получават едновременно и пари за старост, и заплата, съобщава изданието.
Всички по-големи всекидневници отбелязват новината, че след 3 дни премиерът Бойко Борисов ще има среща с руския премиер Владимир Путин.
Труд съобщава за кончината на една от талантливите български актриси Катя Зехирева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *