Преглед на печата

Няма нотариус в страната, на когото печатите да не са подправяни, отбелязва ДЕЛНИК, като цитира интервю за БНР на председателката на парламентарната правна комисия Искра Фидосова. Бившият депутат Елеонора Николова пък заяви пред Националното радио, че ситуацията в ДАНС е римейк на случващото се в МВР.
Дефицит от 350 млн. лв. има в здравеопазването, четем в МОНИТОР. Според здравния министър Божидар Нанев, 130 милиона от тях се дължат на ниската събираемост, още 70 милиона ще се натрупат до края на годината от разходи на Здравната каса по позитивния лекарствен списък, а 150 милиона ще бъде недостигът в здравното министерство.
Все повече българи ипотекират жилищата си, за да получат кредит, с който да платят сметките си за парно, ток и вода, отбелязва НОВИНАР, като се позовава на консултантска компания. Според компанията, тъй като сега банките по-често отказват потребителски заеми, хората прибягват към ипотеката, за да покрият разходите си или да върнат стари задължения по друи кредити.
България може да изгуби 250 млн евро по програма ФАР, заявява в интервю за в. ПАРИ министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев.
Българският енергиен холдинг, който премиерът Бойко Борисов обеща да закрие съвсем скоро, е направил сделка за купуване на 77 луксозни автмобила с мотива, че са нужни на дъшерните му дружества, пише във водещата си статия СЕГА. Холдингът е заобиколил Закона за обществените поръчки и се е договорил директно за купуване на колите на лизинг, като е накарал дружеставата да плащат вноските им.
Няколко бивши министри ще бъдат привикани на разпит в прокуратурата в близките дни, за да дават обяснения за скандални сделки и нарушения, пише на първата си страница СТАНДАРТ. Вестникът се позовава на източници от държавното обвинение, според които първа ще бъде бившият социален минисър Емилия Масларова.
Ценките на хранителните стоки у нас тръгнаха към нивата на 2006 г., пише ТРУД, като се позовава на проучване на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.
От средата на следвашата година пенсиите ще се увеличат с 2 – 2.5 процента, цитира ДУМА зам-социалния министър Христина Митрева. Изданието цитира и интервю на военния министър Николай Младенов пред БНР, според когото Закона за отбраната, приет в края на мандата на предишния парламент, е лошо укритие за корупционни практики.
За 15 месеца социалното министерство ще се опита да запази и разкрие 150 хиляди работни места, отбелязва ДНЕВНИК, като цитира социалния министър Тотю Младенов. За целта ще се разчита на еврофондовете, социалните програми и преквалификацията.
От следвашата година ще отпадне ограничението месечните помощи за бедни да се дават до една година, пише на първа страница 24 ЧАСА. Според зам.-социалния министър Валентина Христова, съгласно решение на Европейския комитет по социални права, достъпът до помощи не може да е ограничен.
АЕЦ Козлодуй обявява нови търгове за препродажбата на ток на свободния пазар, пише КЛАСА, като се позовава на изпълнителния директор на централата в оставка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *