Преглед на печата

По-голямата част от всекидневниците отделят внимание на мистериозното повторение на числата в спортния тотализатор, като се изтъква намерението на правителството да се направи ревизия на случилото се. За съвпадението на числата 24часа цитира министър Нейков, който ще проверява причините за случилото се.
Стандарт, Труд и Класа отделят внимание на съдбата на „Белене“. Посочват се част от механизмите на разграбване, като Стандарт ги обобщава в едно изречение: „Продали „Белене“ като стружки“ ; „Окрадоха „Белене“ преди да я построят“, а заглавието в Класа е „Русия е готова да изкупи държавния дял в атомната електроцентрала“.
Интервюто на Стандарт е с министър Трайчо Трайков под заглавие: „Връщаме парното на столицата“. Ще се подават тайно оферти за „Булгартабак“, военните заводи в Сопот са спасени на ръба на фалита.
„Вдигат възрастта за пенсия“ е водещото заглавие в 24 часа. Първо жените ще се изравнят с мъжете, следва бачкане до 68 години, пише часовият всекидневник в свой стил със заглавие „Работим, докато умрем“, като допълва, че на конференция за предизвикателствата в социалното осигуряване, зам-социалният министър Христина Митрева е обявила тази новост.
Новинар съобщава за ареста на трима полицаи в столицата. Най-вероятно арестите са за прокриване на престъпления.
Труд и Сега посвещават темите си на начините на последното гласуване на изборите за 41-ви парламент. Позовават се на лидера на партия „Ред, законност и справедливост“ и шеф на комисията по корупция Яне Янев с многозначителното заглавие „Мъртви души масово гласували за ДПС в Турция“.
Монитор цитира интервюто на министър-председателя Бойко Борисов пред БиТиВи под заглавие: „Без амнистия за бивши министри“.
Правителството ще поиска Конституционният съд да обяви за противоконституционен Закона за амнистията, пояснява изданието, като се позовава на изявлението на министър-председателя.
Дневник отделя внимание на намерението на финансовото министерство да наложи наказателна лихва в двоен размер за неплатени данъци.
Дума пише за обявените от кабинета 82 краткосрочни антикризисни мерки за стабилизация на българската икономика.
Всички всекидневници публикуват на първите си страници снимки и репортажи за успеха на Жозе Мануел Барозу за втори мандат. Португалецът бе преизбран за председател на Европейската комисия с впечатляващо мнозинство, пишат изданията и допълват за позицията „въздържал“ се на евродепутатите от БСП. Стандарт цитира думите на Барозу, изречени с нескрита радост: „Моята партия е Европа“ и обещанието Европейският съюз да стане по-демократичен.
В Деня на София част от изданията припомнят за днешния празник и патрон на столицата Вяра, Надежда и Любов и майка им София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *