Преглед на печата 17.02.2009 г

Ядем смъртоносен маргарин“, четем на първа страница на НОВИНАР. Според изпълнителния секретар на Федерацията на потребителите Павел Кърлев маргаринът, който се продава по магазините, съдържа канцерогенно палмово масло.
Новият позитивен лекарствен списък и това, че в него сега няма да влязат между 300 и 400 животоспасяващи и скъпоструващи лекарства, е темата на ПАРИ.
Родители са принудени да дават дори по 500 лева на месец за добра бавачка, ако детето им не се класира за детска градина, пише МОНИТОР. По последни данни около 8 хиляди деца в София, 800 във Варна и 500 в Пловдив ще останат без място в забавачката през тази година, уточнява изданието.
5 хиляди българи, останали без работа, ще бъдат наети да чистят мръсните пътища на държавата, казва в интервю за 24 ЧАСА социалният министър Емилия Масларова. По думите й програмата „Чисти пътища – безопасен път“ ще започне през април.
Столична община е изпратила писма с покани за договаряне до тримата участници в конкурса за почистването на районите „Люлин“, „Овча купел“, „Младост“, „Витоша“ и част от „Триадица“, четем на страниците на ДУМА. Вестникът цитира заместник кмета по околна среда Мария Бояджийска. Според нея договор с дружествата може да бъде сключен на 27 февруари.
Забавянето на българската икономика вече е факт, пише ДНЕВНИК. Според данни на националната статистика през последните три месеца темпото на растежа на брутния вътреен продукт е спаднало наполовина, а икономическият растеж е само 3.6 процента.
За последните три месеца врати са затворили около 150-200 офиса на агенции за имоти. Това посочват пред вестник КЛАСА от компания за недвижими имоти, по чиито данни много от агенциите закриват отделни филиали и съкращават служители,а малките спират работа.
Радикални мерки срещу войната по пътищата предлага Министерството на здравеопазването. Предложението предвижда пълна забрана за шофиране след употреба на алкохол, пише СЕГА. Вестникът пояснява, че момента водачи с по-малко от 0.5 промила не са наказвани от закона.
Доклади от проверки, които доказват измами в особено големи размери и източване на ДДС, са залежавали с години без последствия при бившата директорка на НАП Мария Мургина. Това съобщава пред ТРУД, чиято тема днес е скандалът с ДДС в агенцията, бивш неин регионален шеф.
„Хилъри и Путин заедно у нас, е водещото заглавие на СТАНДАРТ. Изданието пише, че двамата ще пристигнат в края на април за Световния енергиен форум, който ще се състои в Пловдив. Интерес към срещата, на която ще се обсъжда енергийнито бъдеще на Европа, е потвърдил и френският президент Никола Саркози, научаваме от публикацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *