Преглед на печата

„Пикът на кризата ще е ноември и декември, колкото и да се съкращават разходите, тогава ще понесем голям удар“ – това прогнозира финансовият министър Симеон Дянков в интервю за ТРУД. Министърът, обаче е оптимист: „Имал съм възможност да видя държави, които с трудности като нашите и реформаторските им правителства са успели да се справят. И ние ще успеем!“, казва Симеон Дянков.

„20-процентен газов шок от 1-ви януари – това е лоша новина за бизнеса“, пише вестник ПАРИ на първата си страница. „Пак скок на парно посред зима“, гласи заглавието на 24 ЧАСА по темата, която е водеща и за ДНЕВНИК.

Кризата разби и най-сплотените семейства, пише СТАНДАРТ под заглавие „Развод спасява заплатата“. Причината за отчетения от съдилищата бум на разводите е в Закона за конфликт на интереси, който забранява на съпрузите да работят на едно място, пояснява СТАНДАРТ.

„Лошите кредити скочиха над два пъти за година “ – под това заглавие вестник КЛАСА съобщава, че темпът на отпускане на жилищни, потребителски и бизнес заеми продължава да намалява.
„Управляващите предлагат затвор за неплатени осигуровки“, съобщава СЕГА на първата си страница.

Под заглавие „Искаме пенсионния фонд да пълнят не глоби, а осигуровки“ ДУМА публикува интервю със заместник-социалния министър Христина Митрева, която обещава, че политиката за ръст на пенсиите ще е ясна през май-юни догодина.

„Прибират от Ковачки имоти за 143 милиона лева“ – гласи едно от заглавията на 24 ЧАСА. „Ако бях виновен, щях да се споразумея с прокуратурата“, казва бизнесменът в интервю за вестника и допълва, че според него институциите са подведени от нереалистични показания на свидетели.

Под заглавие „Мутафчиев пръснал луди пари за гарата в родния Първомай“ МОНИТОР съобщава за похарчени 1.5 милиона лева за боядисване на ЖП-гарата първо в розово, после в червено.

„Министри в затвора? Може, но не на всяка цена, а само с доказателства,“ казва главният прокурор Борис Велчев в интервю, препечатано в МОНИТОР от седмичника ПОЛИТИКА.

НОВИНАР избира за водеща тема разкритието за еротичен сайт, който изнудвал тинейджъри с 60 лева месечна такса, за да не разберат родителите им в какъв сайт са се регистрирали.

„Изобретиха първата ефикасна ваксина срещу СПИН“ е друго заглавие на НОВИНАР.

„Откриха вода на Луната“ – така накратко вестниците съобщават за огласеното вчера заключение от мисията на индийска сонда на естествения ни спътник. СТАНДАРТ отива по-далече: „Ще се къпем и на Луната“, пише вестникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *