Преглед на печата

Цачева: Ще има АЕЦ “Белене”
в. Труд
Цачева: Ще има АЕЦ “Белене” “Убедена съм, че проектът АЕЦ “Белене” ще се състои. Въпросът е под каква форма и как.” Това обяви вчера в Плевен председателката на парламента Цецка Цачева.
В своя избирателен район тя проведе първата си приемна. 52-ма плевенчани се жалваха на парламентарната шефка главно от безработица и по лични проблеми. “Впечатлена съм, че част от питанията бяха по проблеми на гражданското общество”, обобщи Цачева. Жители на гр. Тръстеник поставили въпроса за водоснабдяването, а хората от Беглеж поискали проверка на кариера край селото, която според тях работи незаконно. Приемните дни на Цачева ще продължат във всички областни градове.

Бизнес климатът най-зле
в. 24 часа
Бизнес климатът днес е най-зле отначалото на кризата досега, показват данни на националната статистика. През септември общият му показател се понижава с 0,4 пункта спрямо август и достига 8,6%. Причината са негативните оценки на предприемачите. Строителната активност например е оценена като намалена, а и прогнозите за следващите 3 месеца са в същата посока. Подобрение има в очакванията за бизнес състоянието на предприятията през следващата половин година.

Карнавал от цветове в Люксембург
в. Труд
Голи тела, карнавални мотиви, композиции – художникът Николай Янакиев нареди 25 свои творби в галерия „88″ в Люксембург. Платната – живопис и акварел, са направени специално за изложбата и не са показвани пред публика досега.
Експозицията, която привлече многобройни ценители, се откри на 24 септември и ще продължи
до края на октомври. Тя влиза в рамките на „Месецът на галериите – Люксембург“, където творци и колекционери от цял свят се стичат на ежегодна сбирка.
В изложбената зала на „88″, ръководена от българина Камен Попов, досега са били представяни наши художници като Милко Божков, Стоимен Стоилов, Димитър Войнов.

Пенсионер намира чанта с 3000 лв. на лозе, връща я
в. 24 часа
70-годишният Петър Дичев от стралдженското с. Недялско върна чантичка с 3000 лв., скъпи телефони и документи, без дори да я отвори. Намерил я лозята. Изплашил се да не е бомба. Въпреки това решил да я занесе в кметството.
По пътя видял полицаи да говорят с негови съселяни. Момчета вижте, какво намерих, казал на униформените. От тях научил, че чантата е на младо семейство, което живее от 12 г. в Америка. Били на гости в селото. По някое време установили липсата на чантата и съобщили в полицията. Изненадата им била голяма, когато час и половина след това им донесли вещите.
В чантата на Тодор Стамбулов освен личните вещи имало и около 3000 лв. във валута и левове.
Пред органите на реда бай Петър разказал, че отишъл да нагледа лозята и там попаднал на чантата.
Дичев е бивш комбайнер. Според него на случилото се всички придават твърде голямо значение. Чуждото никога не го блазнело, така учел и синовете си. Разказва, че на него и на съпругата му Стоянка нищо не им липсвало. Неговата пенсия е почти 500 лв., а жена му взема 100. Парите им отивали предимно за лекарства.
Младото семейство е изпратило специално писмо до началника на РПУ в Стралджа с благодарност към към Петър Дичев и полицаите Иван Славов, Георги Георгиев и Никола Янков.

Велка ни “слави” и по света
в. Труд
Велка ни “слави” и по света През 2001 г. агенция Ройтерс разпространи по цял свят тази комбинирана снимка. 20-годишната тогава Велка се съблича по време на репетиция за първите “голи новини” на телевизия МСат. Снимка Ройтерс
Велка Георгиева, която “разказа играта” на съпруга си Светльо в “Цената на истината” по Нова тв тази седмица, се оказа световноизвестна. Славата й е от 2001 г., а причината – нейните изяви като водеща на голите новини по МСат, които още тогава са забелязани от информационна агенция Ройтерс.
За радост на мъжката част от зрителите, докато четяха новините вечер, Велка и нейните другарки оставаха топлес. Любопитното минало на телефонистката бе разкрито от бдителни потребители на форума bg-mamma. “Да, тя беше едно от 5-те момичета, които съобщаваха “Голата истина”, потвърди вчера режисьорът Стилиян Иванов. За съжаление на ценителите дибидюс водещите се изявяваха само 10 пъти по МСат.
Тази седмица пък дамата стана обект на всенародни коментари, след като призна в ефира на Нова тв за изневери, нарече мъжа си “мухльо” и каза, че му е посягала и замеряла с железа.

Задникът на Дони спасил Деян Донков
в. Телеграф
С обещание, че ще се появи гол в предаването „ВИП денc“, Дони успя да обърне вота на зрителите и да спаси от изгонване двойката на моделката Кристина Милева и актьора Деян Донков.
Ако гласувате да ги оставите в състезанието, обещавам следващата седмица да направя антистриптийз. Ще се появя гол на сцената и ще започна да се обличам, подмами зрителите Дони. Думите му дадоха резултат и двойката от последна успя да се спази от изгонване за сметка на Диляна Попова и бившия травестит Урсула.
Дони се появи да агитира за Донков и Кристина заедно с половинката си Нети. Куриозното бе, че Нети помоли зрителите да гласуват за най-красивата и стилна двойка, в която по думите й танцува „суперактьорът“ Деян Донков. Зрителите обаче откликнаха след обещание да видят не някой етюд, а голия Дони.
В петък от елиминация се отърваха още Мария Силвестър и Боби Турбото, както и Нед и Николета Лозанова. Идната седмица ще има извънредни елиминации между новосъздадените двойки Мира Добрева -Мишо Шамара и Милен Цветков – Зара.

Жизел Бюндхен на съд
в. Стандарт
Фотографи настояват звездата и съпругът й Том Брейди да им изплатят 1 млн. долара за нанесени материални и морални щети
Супермоделът Жизел Бюндхен и нейният съпруг, играчът от New England Patriots Том Брейди, ще се явят пред съда по иск за 1 млн. долара. Ищците са двама фотографи, които твърдят, че за малко не са ги застреляли бодигардовете на звездната двойка. Фотографът на агенция Франс прес Юри Кортес и фотографът на костариканския вестник Al Dia внесоха във вторник иска в нюйоркски съд.
В него те настояват да получат като обезщетение от Бюндхен и нейния мъж споменатата сума. Фотографите заявили, че през април 2009 г., след като снимали сватбата на Бюндхен и Брейди, били нападнати от бодигардовете на двойката. Ищците подчертават, че не са папараци, които снимат личния живот на звездите без съгласието им. Оскърбените журналисти искат възмездие за нанесените им физически и морални щети. Кортес и Амилес са убедени, че бодигардовете са открили огън, тъй като са имали разрешението на своите работодатели.
Жизел Бюндхен и Том Брейди наистина старателно крият своя личен живот и рядко се показват на публични места. Те започнаха да се срещат през 2006 г., а през февруари 2009-а се ожениха в Санта Моника. Журналистите разбраха за това обаче чак на следващия ден. Слуховете за бременността на Жизел бродеха от юни, но едва на 11 септември Том потвърди новината. Сега топмоделът спокойно показва своя закръглен корем и само преди дни стана посланик на добра воля на ООН. Освен това сп. People съобщава, че бразилската красавица взема уроци по пилотиране на хеликоптер и ще прави това до ноември. След това кротко ще изчака на земята раждането на детето си – през декември, което според светската хроника ще е момче.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *