Преглед на печата

„Близо 150 000 нови безработни през 2010-та“, предупреждава Дума. Сривът на пазара на труда ще настъпи през 2010-та“ – озаглавена е централната тема и в Сега. Песимизмът на работодателските организации и на синдикатите е споделен и от социалния министър Тотьо Младенов. Структурно нездравата ни икономика срива производства, са цитирани да казват експерти пред вестника на социалистите.

По-ниските осигуровки ще свият безработицата, отбелязва на първата си страница Монитор, където основната тема е озаглавена: „Започват дела срещу 4 футболни клуба“.Всекидневникътпояснява: „Погват „Ботев“, „Локо-Пловдив“, „Марек“ и „Спартак“-Варна“. Позовавайки се на заместник-градския прокурор на София Роман Василев Монитор отбелязва: „Заплатите на играчи и шефове на светло до седмица“.

Труд, Стандарт и Сега на първите си страници, макар и не като централни теми, подчертават: „Над два милиона взел царят от сеч на гори“. Всекидневниците са цитирали Симеон Сакскобургготски: „Мога ли да си прибера имотите в куфар и да си отида в Мадрид“.

На среща на Съюза на издателите на вестници в България, премиерът Бойко Борисов е изразил увереност, че поне 50 обвинения ще бъдат отправени срещу бившата власт заради закононарушения. Дневник пише: Премиерът обеща прозрачна медийна собственост. Бойко Борисов поискал от Съюза на издателите в България предложения и мотиви за регулацията на собствеността и обеща, че ще ги подкрепи и придвижи за гласуване веднага. Борисов и собственици коментираха разрастващия се сегмент от жълти издания, определени като „фалшиви медии“, чийто цели не са бизнес, а търсене на влияние, тиражиране на слухове, пише Дневник.

Темата на деня в Пари е озаглавена: „64 евро за 1000 къса ще е цигареният акциз“. Премиерът уточнил пред журналисти, че акцизите върху горивата няма да бъдат пипани за да не се помпа инфлацията. Пари публикува въпрос към заместник-министър Евдокия Манева: „Ще предложи ли днес Министерството на околната среда и водите на среща с кметовете в Хасково поносима такса за депониране на отпадъци.

На първата си страница Монитор съобщава: „Инсталация край Пловдив ще гълта 125 000 тона смет на смяна. Пускат първия завод за смет у нас“, пише изданието. Труд уточнява, че заводът ще бъде открит в четвъртък.
Всекидневниците не отминават поредния трагичен епизод за България: „Момче преби до смърт приятел“ – пишат изданията за случая във Варна. Успоредно с това 24часа публикува снимка на жестоко размазан автомобил с текст: „16-годишен откраднал от баща си колата, уби приятел“.

Часовият вестник предупреждава на първата си страница, че Националната служба за охрана вози с опасно стари коли. Първата жертва станал бронираният „Мерцедес“ на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, развалил се в движение извън София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *