Преглед на печата

„Тежки сметки за бюджет 2010“ е водещото заглавие на Дневник за извънредното неделно заседание на кабинета. Задачите на министрите – режи и реформирай, отбелязва изданието.
Бюджетът за 2010 г. е разчетен при 10 млрд. лв. по-малък Брутен вътрешен продукт, отбелязва Дума.

Ракия и бензин няма да скачат, акцентира Стандарт на първа страница, но голямото заглавие всъщност е „36 помазани в клуб на властта“. Става дума за 36 избрани политици и висши чиновници, които са пръснали 150 хил лв за глезотийки за сметка на държавната хазна.
Простиха на пиячите, но всички ще живеем с 10 млрд. лв. по-малко, коментира 24 часа решението да не бъде вдиган акцизът на алкохола. Ако предпочетете 24 часа, на първата му страница ще прочетете изповедта на бившия главен секретар на министерството на транспорта Румен Христов, че всъщност той е подписвал за всичко и на практика той носи отговорност повече от министъра.
Сега пише, че, според тригодишна бюджетна прогноза, направена от социалното министерство за периода 2010 -2012 г., броят на българите с право на социални помощи ще расте прогресивно, хората с увреждания ще надминат половин милион, а безработицата още през 2010 г. ще засегне нови сто хиляди души. На практика, парите за тази година вече са изчерпани, допълва Сега.
Монитор извежда на челната си страница призива на премиера Борисов за дебат между министрите от сегашния и предишния кабинет в петък в Народното събрание.
Над 2000 митнически служители ще попълват от днес тестове за професионални знания, от които ще зависи кой ще остане на работа, пише Труд. След пресяването на кандидатите ще има и второ препитване.
Вестник Пари извежда на челната си страница резултат от собствено разследване и то гласи „След публикация на в. Пари уволниха шефката на Агенцията по вписванията“. Изданието уточнява, че луксозната сграда на агенцията, купена с пари на данъкоплатците за сума, два пъти по-висока от пазарната, е основната причина за уволнението на Даниела Митева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *